Garmin feirer Global Running Day med lanseringen av Forerunner 255

Pressemelding –

Garmin lanserer Forerunner®255-serien, nye GPS-løpeklokker med støtte for multisport, avanserte treningsdata, forbedrede smartklokkefunksjoner (når parkoblet med kompatibel smarttelefon) og mer. Løp i vei med Forerunner 255S og Forerunner 255S Music som leveres i 41 mm størrelse, eller med Forerunner 255 og Forerunner 255 Music i 46 mm. Legg mindre tid i å lade, klokkene leveres med batteritid på opptil 14 dager i smartklokkemodus og 30 timer i GPS-modus. Garmin lanserer Forerunner 255 serien i forbindelse med Global Running Day, en årlig feiring av løpere som oppmuntrer atleter på alle nivåer til å henge seg med på løpeturen.

”Utviklet av løpere for løpere. Våre smarte løpe- og multisportklokker er fullspekkede med funksjoner og treningsverktøy som kan hjelpe løperen til å nå nye nivåer”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Med nye funksjoner som gir avansert helseinnsikt, premium treningsfunksjoner og forbedrede smartklokkefunksjoner får man alt man behøver – rett på håndleddet – i jakten på neste personlige rekord”.

Forerunner 255 er videreutviklet fra den populære Forerunner 245-serien og leveres med følgende funksjoner:

 • Morgenrapport: Få en morgenrapport om dagens værutsikter, forslag til treningsmengde samt informasjon om hvordan natten har vært med tanke på søvn og pulsvariasjon (HRV)1. Rapporten kan tilpasses slik at man ser den statistikken man selv ønsker å se.
 • Støtte for multisport/triatlon: Velg aktivitetsprofiler for triatlon og multisport. Med disse aktivitetsprofilene veksler man enkelt mellom aktiviteter som svømming, sykling og løping under konkurranse eller trening.
 • Konkurranse-widget: Se informasjon om forberedelse før konkurranse – som inkluderer spesifike prestasjonsdata, værvarsler og nedtellingstidtaker – alt i en widget. Har man lagt inn en konkurransedag i planleggeren vil daglig trening tilpasses opp mot konkurransedagen.
 • HRV-status: Følg med på pulsvariasjon under søvn for å få en helseoversikt
 • Garmin Pay™: Betal enkelt i butikken med kontaktløs betalingsfunksjon på klokken2.
 • Multibånd GPS: Garmins GPS-funksjonalitet er nylig oppdatert og har blitt mer nøyaktig ved at man ved bruk av multibånds-GPS sporer flere satellittsystemer samtidig. Dette gjør kartsporet mer nøyaktig i krevende terreng eller tett bymiljø.
 • Løpskraft: Ved bruk av en Running Dynamics Pod eller et HRM-Pro™ pulsbelte (kjøpes som tilbehør) vises data for løpskraft/watt i sanntid på klokken.

Et avansert treningsverktøy

Forerunner 255 serien tilbyr personlig tilpasset statistikk for treningen og med avanserte prestasjonsverktøy kan løpere- og multisportutøvere nå nye mål.

 • Daglige forslag til trening gir treningsveiledning for hele uken og foreslår hvilken type og mengde trening som er mest effektiv ut fra et totalt helseperspektiv. Mot en konkurransedag kan dette gi nyttig treningsveiledning, som enkelt legges inn i den nye konkurransewidgeten.
 • Ved hjelp av Garmin Coach kan man få gratis treningsveiledning- og planer for 5, 10 eller 21 kilometers løp basert på egne mål og prestasjoner
 • En mengde preprogrammerte aktivitetsprofiler inkluderer triatlon, sykling, svømming i basseng eller åpent vann, løping på tredemølle og mye mer.
 • Ved hjelp av nye indikatorer som viser HRV, nyeste treningshistorikk og prestasjoner kan man få bedre innsikt om treningsstatus – samt om treningen er produktiv, økende eller synkende.
 • Forbered deg bedre før løp eller intensive treningsperioder med prestasjonsdata fra Garmin Firstbeat Analytics™ som inkluderer VO2 maks, belastning, treningsstatus, treningseffekt og mer.
 • Løp i riktig tempo ved hjelp av informasjon fra PacePro™, et verktøy som tilbyr tempoveiledning basert på løypeinformasjon når man løper etter nedlastet kart/gps-spor.
 • Planlegg og last ned ruter via ruteplanleggeren i Garmin Connect™ hvor Trendline™ popularity routing viser de beste lokale stiene, eller lag egne spor via plattformer som Strava og Komoot som sømløst synkroniseres til klokken.
 • Følg med på egen løpsdynamikk som kadens, skrittlengde, tid med bakkekontakt for hvert skritt og mer ved hjelp en Running Dynamics Pod eller et HRM-Pro pulsbelte (selges som tilbehør)

Helseoversikt

Forerunner 255 serien er utviklet for å gi en en døgnkontinuerlig og avansert helseoversikt . Via pulsmåleren i klokken måles Pulse Ox3 som måler oksygennivået, også når man sover, og Body Battery™ funksjonen, som viser energinivå, får man hjelp til å se når beste tidspunkt er for aktivitet og hvile. I den daglige morgenrapporten lages en helseoversikt hvor man får poeng for søvnkvalitet og kan se ulike søvnstadier. Man kan også se puls-, stress- og respirasjonsdata. I tillegg til dette finnes det funksjoner for kvinner, hvor det er enkelt å følge graviditets og menstruasjonssyklus. Dette kan være til hjelp når man planlegger å være med i konkurranser.

Trådløse funksjoner

Forerunner 255-serien er fullspekket med trådløse funksjoner. Med disse funksjonene kan man motta varsler på klokken som telefonanrop, sms, e-post, kalenderoppføringer og andre varsler. Innebygde sporings- og sikkerhetsfunksjoner gjør at venner og familie kan følge med om noe uventet oppstår via funksjoner som hendelsesdetektering og LiveTrack4. Når man er ferdig med en økt overfører Forerunner 255 automatisk resultatet til Garmin Connect, en treningsplattform hvor atleter kan se alle helse- og treningsdata, få kontakt med andre og konkurrere via utfordringer og mer. I tillegg kan Forerunner 255 Music og Forerunner 255S lagre opptil 500 sanger i klokken, som enkelt kan lastes opp via spillelister fra tredjeparts musikkstreamingleverandører som Spotify®, Amazon Music og Deezer (krever abonnement). Dette er kompatibelt via smarttelefoner som Apple® eller Android™. Med musikk i klokken og kompatible øreplugger/headset er det bare å nyte løpeturen.

Forerunner 255 og Forerunner 255S er tilgjengelig på lager og selges med veiledende utsalgspris mellom kr. 3 899,- og 4 449,-

1 Data og informasjon som lagres i disse enhetene er kun ment som informasjon for brukeren.

2 Les mer om hvilke banker som støtter kontaktløs betaling, Garmin Pay, på Garmin.no

3 Dette er ikke en medisinsk enhet og skal ikke benyttes for diagnostikk eller medisinsk tilstand.
Les mer på: Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land.

4 Når parkoblet med kompatibel smarttelefon, les mer: Garmin.com/ble. For mer informasjon om krav og begrensninger om sikkerhet og sporingsfunksjoner, les mer på Garmin.com/safety