Garmin Enduro 2 – med kart, berøringsskjerm og fantastisk batteritid

Pressemelding –

Garmin lanserer i dag Enduro 2, en GPS-smartklokke for multisport og ultraytelse. Enduro 2 er robust, lett på armen og designet for utøvere som krever mye. Klokken leveres med preprogrammerte TopoActive-kart med dekning på tvers av flere kontinenter og en LED-lommelykt som er sterkere enn i fenix 7X klokkene. Garmins nye og eksklusive SatIQ-teknologi™ bidrar til å optimalisere batteritiden sammen med å oppnå best mulig posisjonsnøyaktighet. I tillegg leveres klokken med solcellelading som gir batterikapasitet på opptil 46 dager i smartklokkemodus og opptil 150 timer i GPS-modus1. Perfekt for utøvere som krever mye.

«Dedikterte idrettsutøvere vet hva som kreves. Enduro 2 er et pålitelig verktøy som kan hjelpe og forbedre prosessen med både trening og restitusjon», forteller Dan Bartel hos Garmin. «Med innebygde kart, musikk, lang batteritid og en imponerende liste av ytelsesfunksjoner blir Enduro 2 noe alle utøvere innen utholdenhetssporter vil ønske seg.»

Designet for ekstreme

Enduro 2 er utviklet med premium materialer for optimal robusthet og bekvemmelighet. En lett, sofistikert og stilig designet urkasse med bakside i titan, en 1,4-tommers Power Sapphire-glass™ fargeskjerm, Ultrafit nylonrem som sitter komfortabelt og en brukervennlig berøringsskjerm som kombineres med Garmins tradisjonelle knappegrensesnitt. Enduro 2 utnytter solens energi og med solcellelading kan batteriet levere opptil 150 timer i GPS-modus og opptil 46 dager i smartklokkemodus. Enduro 2 leveres også med Garmins sterkeste LED-lommelykt til dags dato. Sterkere enn lommelykten i fēnix 7X, med blinkende modus som følger løpsfrekvensen. For ekstra sikkerhet når man løper blinker det et hvitt lys forover og et rødt lys bakover som hjelper med å se og bli sett.

Funksjoner for den som krever mye

Med forbedret solcellelading varer batterilevetiden i Enduro 2 opptil 40% lenger enn i forrige modell. Enduro 2 er utviklet for å tåle de lange ultraløpene. Med Garmins velkjente navigasjonsfunksjoner, forhåndsprogrammerte TopoActive- og skikart og multibånd-GNSS med SatIQ-teknologi™ sikres overlegen posisjoneringsnøyaktighet uansett hvor man befinner seg. Denne nye teknologien gjør også at batteritiden optimaliseres. Innebygd Wi-Fi-tilkobling® gjør det enkelt å laste ned programvare og oppdatere kart uten beov for tilkobling via datamaskin.

Trenings- og konkurransefunksjoner

  • NextFork™kartguide viser avstanden til neste stikryss og navnet på neste sti slik at det er lett å se hvor man befinner seg og hvor man skal.
  • Stigningstilpasset tempoveileder hjelper løperen med å finne riktig tempo i varierende terreng ved å vise tempoet som tilsvarer løping i flatt terreng, med mulighet for å justere farten og opprettholde stamina/utholdenheten under et krevende løp.
  • Visual race predictorviser estimerte tider for kommende løp basert på løpshistorikk og det generelle kondisjonsnivået man har. Dataene viser trend, hvordan treningen påvirker resultat over tid og hjelper med å følge veien mot neste personlige rekord.
  • Automatiske hviletidtakerelogger pauser under ultraløp, slik at man kan følge med underveis og se hvor mye tid man har brukt på de ulike hvilestasjonene.

En komplett helseoversikt

Den nye Health SnapshotTM-funksjonen registrerer og gir en rapport over helsestatistikk som inkluderer puls, HRV (pulsvariabilitet), Pulse Ox, respirasjon og stress2. Avanserte funksjoner viser Body Battery™ energimåling, metabolsk alder og søvnmåling med Sleep Score – pluss et stort antall aktivitetsprofiler for innendørs og utendørs sporter som sykling, svømming, fotturer, løping, golf, yoga og surfing. Enduro 2 bruker helsedataene som lagres for å gi forslag til daglige treningsøkter og anbefalt tid til restitusjon. Samlet sett et kraftig verktøy som hjelper utøvere med å prestere på sitt aller beste.

Alltid tilkoblet

Med Enduro 2 kan man dra nytte av trådløse funksjoner som kontaktløs betaling med Garmin Pay 3, smartvarsler for telefonanrop, tekstmeldinger, kalenderpåminnelser, oppdateringer på sosiale medier, nyhetsvarsler og mer når smartklokken parkobles med en kompatibel AndroidTM– eller Apple-smarttelefon®. Når klokken er parkoblet kan den sende varsler med posisjon i sanntid til kontaktene dine enten manuelt – eller automatisk når erman i gang med aktiviteten – med innebygd hendelsesregistrering4.

Enduro 2 er tilgjengelig til veiledende pris på kr. 12 199,- inkludert mva.
For mer informasjon, les mer på Garmin.no.

1 Krever minimum 3 timer solcellelading utendørs per dag under lysforhold på 50 000 lux

2 Dette er ikke en medisinsk enhet og skal ikke benyttes til diagnostisering eller overvåking av medisinske tilstander; se Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox er ikke tilgjengelig i alle land.

3 Se hvilke betalingsnettverk og banker som tilbyr Garmin Pay på Garmin.no.

4 Når parkoblet med en kompatibel smarttelefon. For mer informasjon om sikkerhets- og sporingsfunksjoner, les mer på Garmin.com/safety