Garmin® Edge® 520 Plus

SCHAFFHAUSEN, Sveits/18 april 2018 – Garmin lanserer Edge 520 Plus, en GPS-sykkelcomputer med avansert sykkelnavigasjon, prestasjonsovervåking og trådløs tilkoblingsfunksjonalitet for sykling på landevei- eller i terreng. Med preprogrammerte Garmin Cycle Maps og turn-by-turn ruteforslag får syklisten både turforslag og varsler om skarpe svinger og hindre.

”Edge 520 er en av våre mest solgte GPS-sykkelcomputere”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Derfor har vi videreutviklet denne modellen og integrert navigasjon- og sikkerhetsfunksjoner som bare var tilgjengelige i mer avanserte modeller tidligere. Nytt i Edge 520 Plus er kart, kommunikasjon syklist-til-syklist og Incident Detection”.

Edge 520 Plus leveres preprogrammert med Garmin Cycle Maps, med turn-by-turn navigasjon og varsler om skarpe svinger og hindre. Enheten kan veilede syklisten tilbake på sporet – eller tilbake til start – om syklisten avviker fra planlagt rute eller bestemmer seg for å snu. Før man sykler ut kan syklisten planlegge og laste ned turer i Course Creator i Garmin Connect, som benytter Trendlines™ populære turplanlegger. Syklisten får med dette forslag for de beste sykkelturene på landeveien eller i terrenget, TrackBack funksjon gir veiledning tilbake til start.

Edge 520 Plus gir syklisten friheten til å legge bort mobiltelefonen under sykkelturen og allikevel være tilkoblet. Syklist-til-syklist funksjonalitet gir mulighet til å sende preprogrammerte meldinger til andre syklister med kompatibelt utstyr1. Innebygd ”Incident Detection” sender automatisk posisjon til utvalgte nødkontakter ved ulykkeshendelser, for sporing i sanntid kan man via GroupTrack2 og LiveTrack3 enkelt dele posisjon med venner og bekjente.

Edge 520 plus er kompatibel med Varia™ serien. Med den nye Varia RTL511 sykkelradar viser Edge 520 Plus varsler på skjermen for biler som nærmer seg bakfra. Edge 520 Plus støtter Bluetooth® og ANT+® og med dette ulike sensorfunksjoner som viser hastighet, puls, watt (FTP) og sykkeldynamikk. Ved bruk av HRM-pulsbelte kan syklister også få avansert informasjon om fysiologiske data som VO2 maks, restitusjonstid med mer. Terrengsyklister kan også koble til Edge-fjernkontroll som er ideell for den som ønsker å starte og stoppe tidtageren, bytte løype eller markere etappe uten å ta hendene av styret.

Edge 520 Plus leveres med nyeste versjon av Strava Live Segments. Her kan man markere favorittsegment og få en varsling når man nærmer seg start. Etter startpunkt får syklisten varsler sekund-for-sekund og vurdering i sanntid mot den mest relevante konkurrenten. Preprogrammert med appen Strava Routes Connect IQ kan syklisten markere turer, som trådløst synkroniseres til enheten, deretter både navigere- og konkurrere i sine favorittsegmenter i Strava4.

For terrengsyklister er appen Trailforks tilgjengelig, med forslag til sykkelturer fra mer enn 80 ulike land er dette ett godt altenativ.

Med appen Best Bike Split Race Sync, som er preprogrammert i Edge 520 Plus, har syklisten alle sine aktuelle trenings- og konkurranseplaner tilgjengelig. Best Bike Split gir mulighet til å se forandringer i vekt, kraft og drag og hvordan disse parameterne påvirker konkurransetid og målsetting, og gir grunnlag til å finne perfekt konkurranseform før viktige ritt.

I appen TrainingPeaks Connect IQ, som også er preprogrammert i Edge 520 Plus, veilledes syklisten gjennom treningen i sanntid, en komplett løsning med intensitetsmål og intervall. Etter treningen får syklisten en detaljert analyse av sykkelturen, samt mulighet for utvikling videre, via synkronisering med TrainingPeaks.

Edge 520 Plus leveres med opptil 15 timers batterilevetid2 i GPS-modus, som alternativ kan enheten kjøpes som bundle-versjon med pulsbelte, eller bundle-versjon med brakettfeste for terrengsykkel og fjernkontroll. For mer informasjon, les  www.garmin.no

1 Kompatibel med Edge 520 Plus, 820 och 1030

2 Når tilkoblet kompatibel smarttelefon; GroupTrack kan spore opptil 50 syklister

3 Når tilkoblet kompatibel smarttelefon

4 Krever Strava Premium-abonnement5 Batteritiden varierer avhengig av modell

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service