Garmin® Edge® 130

SCHAFFHAUSEN, Schweiz/18 april 2018 – Garmin lanserer Edge 130, en kompakt og robust GPS-sykkelcomputer med brukervennlig navigasjon og unike funksjoner for bedre sikkerhet i trafikken. Med en 1,8-tommers skjerm, som er tydelig lesbar selv i sterkt sollys, og knappestyring er Edge 130 designet for både terreng- og landeveissyklisten.

”Ikke bli lurt av størrelsen på Edge 130, GPS-sykkelcomputeren er fullspekket med funksjoner”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Edge 130 leveres ikke bare med navigasjonsverktøy, Garmin Connect™ Course Creator og ruteanvisninger for syklisten. Sykkelcomputeren er også kompatibel med Varia™-serien, som øker oppmerksomheten i trafikken med sykkelradar, sykkellys og mer. I tillegg er Edge 130 smartkompatibel og med en rekke funksjoner som fungerer trådløst tilkoblet kompatibel smarttelefon”.

Ved hjelp av GPS, GLONASS og Galileo-satellitter og innebygd barometer gir Edge 130 bedre dekning og mer detaljerte sykkeldata for at syklisten kan se distanse, fart og høyde. Før man sykler ut kan syklisten planlegge og laste ned turer i Course Creator i Garmin Connect, som benytter Trendlines™ populære turplanlegger. Syklisten får med dette forslag for de beste sykkelturene på landevei eller i terrenget, også med TrackBack funksjon som gir veiledning tilbake til start.

For ett tryggere sykkelmiljø er Edge 130 kompatibel med Varia serien, med den nye Varia RTL510 sykkelradar og UT800 sykkellys. Edge 130 støtter Bluetooth® og ANT+® og med dette ulike sensorfunksjoner, inklusive Edge-fjernkontroll som er ideell for terrengsyklister som ofte ønsker å starte og stoppe tidtageren, bytte løype eller markere etappe uten å ta hendene av styret. Med funksjonen ”Assistance” 1 er det enkelt å sende posisjon til utvalgte nødkontakter ved ulykkeshendelser, for sporing i sanntid kan man via LiveTrack1 enkelt dele posisjon med venner og bekjente.

Edge 130 er designet for å øke prestasjon fra sykkeltur til sykkeltur. Med mulighet for tilkobling mot kraftmåler kan syklisten trene enda hardere og se hvor mange watt som produseres. Syklisten kan også konkurrere mot Garmin- og Strave-segmenter i sanntid, noe som gir mulighet til å se prestasjon sekund-for-sekund, sammenligne gjennomsnittsfart og prestasjon mot konkurrenter.

Edge 130 leveres med trådløs tilkobling mot kompatibel smarttelefon, noe som gjør at mobiltelefonen kan gjemmes unna i en lomme eller sykkeltaske. Via sykkelcomputerens skjerm vises sms, telefonanrop og andre meldinger, i tillegg kan syklisten få beskjeder som værmeldinger- og prognoser, som kan hjelpe syklisten til å unngå eksempelvis styrtregn. Edge 130 laster automatisk turene opp i Garmin Connect, og er kompatibel med Garmin Connect IQ-butikken som gir mulighet til nedlasting av utallige apper og widgeter.

GPS-sykkelcomputeren leveres med opptil 15 timers batterilevetid2 i GPS-modus, som alternativ kan enheten kjøpes som bundle-versjon med pulsbelte, eller bundle-versjon med brakettfeste for terrengsykkel og fjernkontroll. For mer informasjon, les www.garmin.no

1 Når enheten er tilkoblet kompatibel smarttelefon
2 Batteritiden varierer avhengig av modell

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service