Garmin Edge 1040 Solar

Pressemelding –

Garmin lanserer Edge® 1040 Solar, en sykkelcomputer med solcellelading og multibånd GNSS-teknologi. Edge 1040 Solar benytter kreftene fra solen og lader batteriet via Power Glass™, som gir deg mer tid mellom ladingene – opptil 100 timer i batterisparemodus. Multibånd GNSS-teknologi gir mer nøyaktig posisjonering i utfordrende områder som tett skog eller i byer. Edge 1040 er fullspekket med navigasjon-, prestasjon-, sikkerhet- og trådløse funksjoner. Sykkelcomputeren leveres med et moderne grensesnitt som gir en god brukeropplevelse, mulighet for å tilpasse hjemskjermen, en forbedret visning av sykkelturen og mer – alt på en fantastisk 3,5’’ berøringsskjerm.

”Syklister har like store forventninger til sin GPS-sykkelcomputer som de har til seg selv. Nettopp dette er anledningen til at vi lanserer Edge 1040 Solar”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Edge 1040 er robust og klar for hele distansen, og er flaggskipet blant GPS-sykkelcomputere. Uansett hvor du sykler eller hvilken type sykkel du benytter er Edge 1040 Solar klar for nye eventyr – fra avsidesliggende grusveier til utfordrene klatreetapper”.

Hva er nytt

1040 Solar er utviklet av syklister, for syklister. Enheten leveres med innovativ teknologi, med avanserte prestasjonsdata som inkluderer:

  • Solcellelading: Lading via Power Glass, som forlenger batteritiden til opptil 100 timer i batterisparemodus. Noe som kan gi ytteligere 42 minutter per time ved sykling på dagtid1.
  • Multibånd GNSS-teknologi: Gir bedre posisjonering og nøyaktighet i vanskelig og utfordrende terreng.
  • Cycling ability: Se hvilken type rytter du er, og hvilke styrker og svakheter du har som syklist, fokuser på å forbedre deg og se hva som kreves for å gjennomføre en spesifikk løype.
  • Wattveiledning: Anbefalte wattmål gjør det enklere å holde oversikt på intensiteten gjennom en løype2.
  • Stamina – utholdenhet i sanntid: Mål og følg utholdenhetsnivå under sykkelturen2.
  • Brukervennlig oppsett for sykkelprofiler: Tilpass dine sykkelprofiler basert på tidligere Edge-data, sykkeltype og sensorer. Aktivitetsprofiler for sykling kan håndteres direkte i Garmin Connect på kompatibel smarttelefon. Ved synkronisering med appen endres oppsettet i menyer på computeren.

Trening og prestasjon

Med innsikt fra Firstbeat Analytics™ hjelper Edge 1040 deg til å prestere bedre, følge med på VO2 maks, restitusjonstid, treningsbelastning, treningsfokus og mer for å se hvordan kroppen responerer på treningen2. Sykkelcomputeren gir daglige forslag på trening basert på nåværende treningsbelastning og VO2 maks. Under sykkelturen viser Edge 1040 Solar deg hvordan kroppen din håndterer varme og høydeforandringer, og gir varsler når det er på tide å fylle på med energi og væske. I tillegg hjelper funksjonen ClimbPro deg med å se hvor langt du har igjen av en stigning. Om man følger en løype graderer computeren hver klatreetappe og viser deg i etterkant prestasjon på skjermen eller i Garmin Connect. Med terrengsykkel vises antall hopp, hvor langt du har hoppet, tid i luften, grit og flow – slik at du kan følge hver detalje av sykkelturen.

Uansett om du sykler innen- eller utendørs synkroniseres turen automatisk via Garmin Connect eller andre treningsapper, inklusive TrainingPeaks®, til Edge 1040 Solar.

Kart og løyper

Enten man sykler i byen eller ute på landet leveres Edge 1040 Solar med avanserte navigasjonsverktøy slik at man holder seg på rett spor.

  • Sykkelspesifikke kart som benytter Trendline™ popularity routing for å vise deg de mest populære stiene og veiene basert på millioner av kilometer med data som andre brukere har lastet opp i Garmin Connect.
  • Turn-by-turn-navigasjon og varsler når du nærmer deg skarpe svinger.
  • Rekalkulerer ruteveiledning og varsler deg når du er utenfor løype. Du kan også pause rutekalkuleringen og slå den på igjen når som helst når du ønsker å fortsette turen, eller finne veien tilbake til startpunktet.
  • Last ned den anbefalte Trailforks-appen for å finne forslag til ruter og informasjon om stier i mer enn 80 land. Ved bruk av Trailforks vises automatisk Forksight-modus, som viser kommende forgreninger på ruten om du befinner deg i et område med flere alternative stier.

Sikkerhet og trådløs tilkobling

Garmins smarte trådløse funksjoner og funksjoner for sikkerhet hjelper deg med å alltid være tilkoblet3når du er på tur. Innebygde sikkerhet- og sporingsfunksjoner som hendelsedetektering, assistanse og LiveTrack gjør det mulig for venner og familie å følge din posisjon i sanntid og se planlagt løype for å se hvor du er på vei. Ved hjelp av gruppemeldingsfunksjonen kan man holde kontakten med andre syklister om man kommer bort fra hverandre3. For økt sikkerhet er Edge 1040 også kompatibel med Varia™-serien, også den nye Varia RTC716, som inneholder både kamera og baklys. Slik kan man se, bli sett og ha opptak av video som filmes kontinuerlig under hele sykkelturen4. Edge 1040 Solar er også kompatibel med inReach®-enheter4 slik at man kan svare på meldinger, dele turdata og sende interaktive SOS-varsler med et aktivt inReach-abonnement5.

I tillegg til å ta imot smartvarsler og automatisk laste over turen til Garmin Connect kan Edge 1040 Solar enkelt pares med en Tacx® sykkelrulle, slik at man kan sykle når det passer. Sammenkoblet med ulike sensorer kan man holde oversikt på sensorenes batteristatus på sykkelcomputeren og motta varsler gjennom Garmin Connect appen.

Start sykkelturen med Edge 1040 Solar, uten å legge tid på innstillinger og oppsett. Tilpassede profiler, også fra eldre Edge modeller, kan legges inn på computeren. Er du en ny Edge-bruker får du automatisk de mest populære innstillingene fra andre brukere basert på dine sensorer og type sykling. Når du er klar for sykkelturen kan du via Garmin Connect appen sette opp alle menyer og ulike aktivitetsprofiler. Dette synkroniseres enkelt, helt uten at du behøver å bla i alle de ulike menyene på computeren.

Edge 1040 Solar er tilgjengelig på lager og selges til veiledende pris på kr. 7 749,-
Edge 1040 uten solcellelading er også tilgjengelig, til veiledende pris på kr. 6 649,-

1 Forutsetter utendørs lysforhold i 75 000 lux på dagtid

2 Når parkoblet med sensorer (sensorer må kjøpes som tilbehør)

3 Når parkoblet med kompatibel smarttelefon; les mer på Garmin.com/ble. For begrensninger som gjelder sikkerhet- og sporingsfunksjoner, les mer Garmin.com/safety

4 Må kjøpes som tilbehør

5 Krever et aktivt inReach-abonnement for å få tilgang til det globale Iridium satellittnettverket med funksjoner som Live Track, meldinger og SOS-varsler. I enkelte land er bruk av satellittkommunikasjonsenheter regulert eller forbudt. Det er brukerens ansvar å kjenne og følge lokale lover der enheten brukes.