Garmin dēzl LGV-serien – avansert lastebilnavigasjon

Pressemelding –

Garmin lanserer dēzl LGV 610/710/810/1010, avanserte lastebilnavigasjonsenheter som er utviklet for å forenkle livet til yrkessjåfører. Den nye serien leveres med oppdaterte funksjoner for ankomstplanlegging med automatiske Birdseye satellittbilder, som viser høyoppløste flyfoto for leveringsterminaler, sikkerhetsområder og kaianlegg. Enhetene leveres med store, høyoppløste berøringsskjermer i 6, 7, 8 og 10 tommers størrelser. De nye 8- og 10 tommers skjermene leveres med en ny splittskjerm hvor man kan se både trafikk, gjenstående rute og værprognoser1. Enhetene kan monteres for stående eller liggende skjermvisning.

”Den nye dēzl LGV-serien forenkler kjøringen for yrkessjåfører og særlig vil man se dette på lengre kjøreturer”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Med den nye visningen av flyfoto fra Birdseye kan lastebilsjåføren planlegge kjøringen og levering av varer på en enklere måte enn tidligere”.

Enkel rutekalkulering

Med lastebilspesifikk rutekalkulering2 som er basert på vekten og størrelsen av vogntoget blir planleggingen av turen enklere. Med informasjon og varsler om brohøyder, vektbegrensinger, skarpe svinger, stigninger og mer blir sjåføren løpende oppdatert under kjøreturen. Den nye funksjonen Environmental Zone Routing viser og varsler om miljøsoner langs ruten. I tillegg er det mulig å utnytte rutekalkuleringen for å få en oversikt om stoppesteder for drivstoff, spisesteder og overnattingssteder.

dēzl LGV-serien

Den nye dēzl LGV-serien leveres med alle de velkjente Garmin funksjonene for lastebilnavigasjon, som forenkler livet for yrkessjåfører:

  • Data fra Truck Parking Europe hjelper med å finne parkeringsplasser for lastebiler langs ruten. Ved paring med dēzl-appen holder man seg oppdatert.
  • Trucks & Trailer Services-registeret er inkludert.
  • Real-Time tjenester kan benyttes for oppdatert trafikkinformasjon, værvarsler og smartvarsler når dēzl-appen er tilkoblet kompatibel smarttelefon.
  • Kartoppdateringar for Europa er inkludert.

Kompatible enheter

Man kan enkelt benytte den nye dēzl LGV med et flertall kompatible Garmin produkter og tjenester (kjøpes separat) for å forbedre og forenkle kjøreopplevelsen:

  • dēzl headset med opptil 50 timers batteritid for samtaler og Active Noise Cancelation-teknologi
  • Instinct 2 dēzl Edition smartklokke for lastebilsjåfører forenkler hverdagen, registrerer helsedata, veileder under korte treningsøkter som kan utføres når man har i pauser under kjøreturen, stoppeklokkefunksjoner under spisepauser og mer
  • BC 50 trådløse ryggekameraer som hjelper med å holde oversikten bakover

dēzl LGV 610/710/810/1010-serien er tilgjengelig på lager mot slutten av juni og selges til veiledende utsalgspris mellom kr 3 799,- og 9 849,-
For mer informasjon, les mer på www.garmin.no

1Krever at GPS-navigatoren er tilkoblet dēzl-appen på kompatibel smarttelefon.

2Er ikke tilgjengelig i alle områder. Selv om lastebilens profil er angitt garanteres det ikke for at dette tas med i alle ruteforslag. Det er sjåførens ansvar å alltid holde seg oppdatert, følge veiskilter og informasjon som er satt opp langs veien.