Garmin® dēzl™ 780 LMT-D og dēzlCam™ 785 LMT-D

Garmin presenterer en ny serie med 7-tommer GPS-navigasjonsenheter for lastebil – dēzl™ 780 LMT-D og premiummodellen dēzlCam™ 785 LMT-D, med innebygd dashbordkamera. Modellene gir lastebilsjåføren oppdatert informasjon som er nyttig under transport. Ved hjelp av trådløs tilkobling via innebygd Wi-Fi® leveres gratis sanntidstjenester1 som løpende oppdaterer informasjon om trafikk, værvarsler, sikkerhetskameraer og annet.

«For første gang kan lastebilbransjen motta avanserte kameraassisterte varsler fra våre lastebilnavigatorer», forteller Garmins salgssjef Dan Bartel. «Garmin har alltid prioritert trafikksikkerhet og vi er derfor stolte av å presentere funksjoner som kan varsle lastebilsjåfører om potensielle hendelser.»

dēzlCam 785 leveres med innebygd dashbordkamera2 som filmer og lagrer videofiler automatisk. Kameraet har i tillegg avanserte funksjoner med varsling3 for frontkollisjon, samt kjørefeltsvarsling for å gi sikrere sporvalg og ett tryggere kjøremønster.

Enhetene er designet med høyoppløste fargeskjermer med magnetbrakettfeste og innebygd Wi-Fi slik at man enkelt kan oppdatere programvare, kart og punkter av interesse (POI’er) uten å være koblet mot datamaskin. Via gratisapp’en Smartphone Link leveres sanntidstjenester som løpende oppdaterer informasjon for trafikk, sikkerhetskameraer og værvarsler med mer.
TripAdvisor® gir informasjon om POI’er langs valgt rute, som for eksempel restauranter, hoteller og severdigheter. Dispatch and Track-funksjonen gjør kommunikasjon mellom sjåfør og speditør mulig, tekstmeldinger, adresseinformasjon og mer kan sendes underveis. Speditøren kan også spore sjåføren og se hvor vogntoget befinner seg.

Den nye dēzl serien leveres med skreddersydde løsninger for planlegging av reiserute4 basert på vogntogets størrelse, last og vekt. Inkludert er også ruteinformasjon som varsler om for eksempel brohøyde, vektbegrensinger, skarpe svinger og bratte stigninger, stemmestyring, mulighet for handsfree-samtaler og smartvarsler via Bluetooth®. Enhetene leveres preprogrammerte med detaljerte veikart for hele Europa, millioner av POI’er fra Foursquare®-databasen, samt informasjon over ulike lastebil- og service stoppesteder. Dette gir mulighet til god planlegging før sjåføren behøver hviletid, drivstoffpåfylling eller annet.

De nye dēzl navigatorene er kompatible med Garmin BC™ 35 trådløst ryggekamera (selges separat), som viser området bak lastebilen ved rygging.

dēzl 780 LMT-D og 785 LMT-D beregnes å være leveringsklare fra lager i juni.

Ønskes mer informasjon, les garmin.com/dēzl.

1For å få innlogging til Garmin Live Services må du laste ned appen Smartphone Link til kompatibel Bluetooth® og GPS-aktivert smarttelefon (selges separat); les mer på nettsiden: Garmin.com/spl for detaljer.

2Merknad: Enkelte lands lover forbyr bruk av bilkamera. Det er sjåførens ansvar å vite gjeldende lands regelverk og lover, Garmin tar ikke ansvar for dette.

3Noen kjøreforhold er vanskelige ift varslingsfunksjon. Les mer om dette på Garmin.com/warnings.

4Ikke tilgjengelig overalt. Selv om lastebilens profilegenskaper er angitt gis det ingen garanti for at disse tas med i alle ruteberegninger. Det er sjåførens ansvar å følge samtlige skiltanvisninger og informasjon om veitrafikk.

5Krever Bluetooth®-aktivert smarttelefon (selges separat).

Garmin er grunnlagt på prinsippene om innovasjon, komfort, ytelse, verdi og service. Det som startet med en håndfull ingeniører i 1989 har etterhvert utviklet seg til å bli en verdensomspennende og markedsledende produsent. Vårt mål har hele tiden vært det samme: Å skape produkter for navigasjon og kommunikasjon som kan berike våre kunders liv. Avansert teknologi skal være enkel å bruke for at den skal komme til nytte! Vi designer og selger produkter, men vi omfavner egentlig en livsstil. I dag dekker vårt brede sortiment produkter til flygere, båteiere, bilister, motorsyklister, naturelskere og idrettsutøvere. Og vi tenker hele tiden på hvordan vi kan tilpasse og forbedre både oss selv og våre produkter.

Garmin Nordic Norway AS distribuerer elektronikk for båt, bil, sport og friluftsliv fra Garmin. Vår gode serviceavdeling gjør oss i stand til å yte deg best mulig service. Vi har erfart at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og håper at du som kunde vil få oppleve hva vi legge i begrepet god service