Garmin Descent Mk2-serien og Descent T1 sender

Garmin lanserer dykkecomputerne Descent® Mk2, Descent Mk2i og den trådløse senderen Descent T1, neste generasjon av dykkecomputere som er fullspekkede med funksjoner for dykkeren. Descent Mk2i kan pares med senderen Decent T1 via Garmin SubWaveTM som informerer dykkeren om flasketrykk og luftforbruk1. SubWave er et revolusjonerende ekkoloddsbasert kommunikasjonssystem, som sammenlignet med tradisjonelle luftintegreringssystemer, tilbyr økt rekkevidde og pålitelighet. Descent Mk2 og Descent Mk2i leveres med en større skjerm enn forrige generasjon, en vanntett induktiv knappeteknologi, tilpassbare datafelter for dykking og mye mer. I tillegg inneholder dykkecomputerne programvare med alle de velkjente funksjonene i Garmins øvrige smartklokker, som gjør Descent til den mest avanserte dykkecomputeren tilgjengelig på markedet.

“Med premiumfunksjoner for eventyr både over- og under vann, samt avansert luftintegrering, er Descent Mk2i og Decent T1 perfekte for dykkeren,“ forteller Dan Bartel hos Garmin.
“Ved å utnytte vår erfaring innen ekkoloddteknologi har vi utviklet vår egen SubWave ekkoloddteknologi, som setter en ny standard for økt rekkevidde og pålitelighet for dykkere.“

Dykkecomputeren Descent Mk2i kan måle flasketrykket for opptil fem ulike Descent T1-sendere samtidig (selges som tilbehør) via SubWave ekkoloddsbasert data. Ved hjelp av dette kan dykkere se flasketrykk, tid som gjenstår med luft, luftforbruk med mer. Det er også mulig å måle andre dykkeres flasketrykk innen en rekkevidde på 10 meter. Med dette er Descent Mk2i og Descent T1 ideell for instruktører.

Decent Mk2-serien støtter flere ulike dykkemodus for singel og multigass dykk (inklusive nitrox, trimtix og 100% O2), bottom timer, apnea, apnea jakt og CCR. Klokkene leveres med et 3-akset undervannskompass og viser dybde, dykketid, temperatur, NDL/TTS, ned- og oppstigningshastighet, gassmiks, PO2, N2 loading, dekompresjonstid/informasjon om sikkerhetsstopp, klokkeslett og mye mer. All data er synlig på en klar 1,4-tommers fargeskjerm som også kan leses av i sterkt sollys. Fargeskjermen er 36 prosent større enn på Descent Mk1.

Når man befinner seg på land kan Descent Mk2 og Mk2i benyttes som en premium GPS-multisportklokke. Med støtte for multi-GNSS, håndleddsbasert pulsmåling2 og et stort antall aktivitetsprofiler, som for eksempel golf med mer enn 42.000 preprogrammerte internasjonale golfbaner. Dykkecomputerne leveres også med trådløse smartfunksjoner3 som varsler om telefonanrop, sms, e-post, kalenderoppføringer, kontaktløs betaling4 via Garmin Pay™, musikkstreaming5 og pulsoksymeter6 som måler oksygennivå i blodet.

Ved endt dykk, laster Descent automatisk opp historikk til den kostnadsfrie Garmin Dive™ app’en7, som tilbyr detaljert analyse av hvert dykk. Her inkluderes maksimal dybde, bunntid samt et kart som viser både start- og sluttidspunkt for dykket8. Ved å benytte utforskerfunksjonen i appen kan man søke gjennom mer enn 2.700 internasjonale dykkesteder. Klokken er også preprogrammert med hundrevis av dykkesteder der man kan se hvor man finner ulike vrak og spennende plasser. Appen har også tidevannsinformasjon.

Når man er på land, og enheten er parkoblet med en Garmin inReach® satellittkommunikasjonsenhet9, kan man sende og motta beskjeder via Descent Mk2 eller Mk2i og ved behov utløse et interaktivt SOS8. Om inReach ønskes med under dykk finnes det tilgjengelig et dykketui for inReach Mini (selges som tilbehør).

Descent Mk2 og Descent Mk2i leveres med batterilevetid på opptil 16 dager i smartklokkemodus og opptil 80 timer i dykkemodus. Descent Mk2i har en batterilevetid på opptil 32 timer ved tilkobling til Decent T1. Senderen T1 er dybdetestet i henhold til 11 ATM10 og har en batterilevetid på opptil 110 timers dykketid med CR123-batterier, som kan byttes av brukeren. Begge versjonene av dykkecomputerne er tilgjengelige på lager og selges til veiledende utsalgspris på hhv kr 14 699,- og 16 599,- inkl. mva. Descent T1 er beregnet å være tilgjengelig mot slutten av 2020 med en veiledende utsalgspris på kr. 4 499,- inkl. mva.

1 Dykkecomputeren Descent Mk2i må være parkoblet med senderen Descent T1 (selges separat)

2 Les mer på Garmin.com/ataccuracy

3 Når parkoblet med komaptibel smarttelefon, les mer på Garmin.com/ble

4 Les mer om hvilke banker som tilbyr tjenesten Garmin Pay på Garmin.com/GarminPay/banks

5 Krever et premiumabonnement hos en tredjeparts musikkleverandør

6 Dette er ikke en medisinsk enhet og er ikke beregnet for bruk ved diagnose eller overvåking av medisinsk tilstand, les mer på Garmin.com/ataccuracy. Pulsoksymetri er ikke tilgjengelig i alle land.
7
Krever app på kompatibel smarttelefon som tilkobles med Descent Mk2 eller Descent Mk2i

8 GPS-sporing og satellittkommunikasjon fungerer ikke under vann

9 Det kreves et aktivt satellittabonnement. I visse land er bruk av dette begrenset eller ulovlig. Brukeren er selv ansvarlig for å kjenne til og følge aktuelt lands lover.

10 Les mer på Garmin.com/waterrating