Garmin åpner Firstbeat Analytics Lab Firstbeat Analytics har åpnet sitt innovative treningslaboratorium og testanlegg hvor det utvikles funksjoner til Garmin-smartklokker, sykkelcomputere og avanserte helseprodukter.

Pressemelding –

Garmin har åpnet Firstbeat Analytics Lab i Jyväskylä i Finland – et nytt, toppmoderne forsknings- og testanlegg fullpakket med tilpasset treningsutstyr, instrumenter, systemer og førsteklasses overvåkingsteknologi. Dette vil hjelpe Garmins fysioterapeuter og datautviklere med å utvikle innovative funksjoner til Garmin-smartklokker, sykkelcomputere og andre avanserte helseprodukter. Firstbeat Analyticsble kjøpt av Garmin i 2020. De jobber daglig med å forstå og gjøre pulsdata om til meningsfull informasjon, samt videreutvikle funksjoner som forbedrer både trivselen og ytelsen til brukere av Garmins produkter over hele verden.

“Vi er glade for å ha Firstbeat Analytics ‘nye lab her i Finland. Siden oppstarten for 20 år siden har Firstbeat Analytics ansatt noen av de aller beste fysioterapeutene og forskerne i verden, og nå kan vi kombinere all deres kompetanse med revolusjonerende utstyr og teknologi i det nye laboratoriet. Vi er sikre på at det vil drive innovasjon og bidra til å skape banebrytende funksjoner for fremtidige Garmin-produkter”, sier Aki Pulkkinen, administrerende direktør i Firstbeat Analytics.

Firstbeat Analytics er et av de mest fremtredende fysiologiske analyseselskapene i verden, og står bak mange av de mest populære funksjonene til Garmin-smartklokker:

  • Body Battery™: Se dine nåværende estimerte energinivåer for å hjelpe deg med å finne tid for aktivitet, hvile og restitusjon.
  • Daglige foreslåtte treningsøkter: Tilpasser seg hver løpetur for å matche ytelse og restitusjon, samtidig som det tas hensyn til kommende løp du har lagt til i Garmin Connect.
  • Endurance Score: Mål hvor lett eller vanskelig det er under langvarig belastning mens du tar hensyn til treningsdata som VO2 maks, kort og langsiktig treningsbelastning og mer fra alle typer aktivitet.
  • Varme- og høydeakklimatisering: Se hvordan kroppen din tilpasser seg forskjellige miljøer.
  • Hill Score: Mål hvor lett det er å løpe opp en bakke ved å måle løpestyrken din i bratte stigninger og utholdenheten din i lange stigninger, mens du beregner fremgangen din over tid basert på VO2-maks og treningshistorikk.
  • Pulsvariasjonsstatus: Spor HRV (pulsvariasjon) mens du sover for å få en bedre forståelse av helse, kondisjon og restitusjon.
  • Utholdenhet i sanntid: Spor hvor mye kapasitet du har igjen til å prestere under en løpe- eller sykkeltur.
  • Restitusjonstid: Finn ut hvor lang restitusjonstid kroppen din trenger før neste treningsøkt, basert på intensitet i tidligere treningsøkter.
  • Søvnsporing: Få en bedre forståelse av hvordan kroppen din restituerer mens du sover med en personlig søvnvurdering, samt informasjon om de forskjellige søvnstadiene dine, pulsoksymetri og respirasjonsdata.
  • VO2 maks: Følg med på prestasjonsutvikling og oksygenopptak for å se hvordan formen endrer seg over tid.

Firstbeat Analytics Lab åpnet i 2022, men er fra 2023 ved full kapasitet. Les mer om treningsteknologi fra Garmin her.