Ford utvider pickup-familien med den første Ranger som ladbar hybrid

Pressemelding –

For første gang vil Ford tilby en ladbar hybrid-versjon av Ford Ranger, Europas mest solgte pickup. Dette er et stort steg videre mot målet om å tilby hele bredden av drivlinjer til kundene i det mellomstore pickupsegmentet.

Produksjonen av de første Ranger ladbar hybrid er planlagt å starte sent i 2024, med de første kundeleveringene tidlig 2025. Den nye modellen vil være like smart, tøff og brukervennlig som kundene har lært seg å forvente at Europas mest solgte pickup skal være.

Den nye ladbare pickupen vil også dra nytte av Ford Pro sitt økosystem for lading, software og tjenester – alt for å gjøre bedriftene bedre i stand til å øke sin produktivitet samtidig som overgangen til elektriske kjøretøy gjøres enklest mulig.

– Med Ranger ladbar hybrid plasserer vi Ranger i forkant av utviklingen, og forsterker vår lederrolle i markedet for mellomstore pickuper. Dette vil hjelpe flere kunder på vei mot en elektrifisert fremtid, sier general manager i Ford Pro Europe, Hans Schep.

Maksimal hengervekt på 3500 kg og ProPower Ombord

Ranger som ladbar hybrid, vil levere mer dreiemoment enn noen annen Ranger – med en 2.3-liters Ford EcoBoost bensinmotor, en elmotor og et oppladbart batterisystem. Den er forventet å kunne kjøre mer enn 45 km* helelektrisk. Dette kan gjøre det enklere for bedrifter å kjøre helelektrisk i hverdagen på jobb.

Den maksimale hengervekten på den ladbare hybrid-pickupen skal etter planen være 3500 kg, det samme som resten av Ranger-familien.

Ranger ladbar hybrid vil også komme med ProPower Ombord, et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan lades og benyttes.

Firehjulstrekk og flere tilgjengelige kjøremoduser

Ranger ladbar hybrid kommer med Rangers velkjente firehjulstrekksystem, flere kjøremoduser og avanserte sikkerhets- og førerassistanseteknologier. Enkelte av kjøremodusene gjør det mulig for kundene selv å kunne velge når og hvordan de ønsker å bruke batterikapasiteten.

– Kundene våre vil ha elektrifiserte kjøretøy som leverer ytelse i særklasse og har lave eierkostnader uten at dette går på bekostning av alle de tingene de liker med pickupen sin. Ford Ranger ladbar hybrid er en svært god løsning der du kan kjøre helelektrisk og dermed utslippsfritt på de korte hverdagsturene, og som hybrid med ekstra ytelse og utrolige offroadegenskaper, nyttelast og hengervektkapasitet, sier Hans Schep.

Se video her:


* Offisielle homologert rekkevidde (WLTP-tall) vil bli publisert nærmere salgsdato.