Ford returnerer til Formel 1 som teknisk partner for Oracle Red Bull Racing fra 2026

Pressemelding –

Etter mer enn 20 års fravær returnerer Ford til Formel 1. Det ikoniske amerikanske bilmerket og Red Bull Powertrains inngår et langsiktig strategisk partnerskap for å utvikle den neste generasjons hybride drivlinje som skal brukes i Formel 1 fra 2026-sesongen og fremover.

Red Bull Ford Powertrains vil levere motorpakkene til Oracle Red Bull Racing – og Scuderia Alpha Tauri-teamene fra 2026 og frem til minst 2030.

– Dette er starten på et nytt og svært spennende kapittel i Fords motorsporthistorie. Den startet da min oldefar vant et løp som bidro til lanseringen av selskapet vårt. Ford vil sammen med verdensmesterne Oracle Red Bull Racing returnere til den øverste klassen i motorsport. Vi vil ta med oss Fords lange tradisjoner for innovasjon, bærekraft og elektrifisering til en av de mest synlige arenaene i verden, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

350 kW elektrisk motor og forbrenningsmotor med 100 % bærekraftig drivstoff

Fra 2023 vil Ford og Red Bull Powertrains arbeide med å utvikle motorpakken som vil bli en del av det nye tekniske regelverket. Til 2026-sesongen skal de ha klar en motorpakke med en 350 kW elektrisk motor og en forbrenningsmotor som kan gå på 100 % bærekraftig drivstoff.

– Fords retur til Formel 1 med Red Bull Racing handler ene og alene om hvor vi er på vei som selskap – stadig mer elektriske, programvaredefinerte moderne biler og opplevelser. F1 vil være en veldig kostnadseffektiv plattform for innovasjon, for å dele ideer og teknologier, samtidig som det vil engasjere titalls millioner av nye kunder, sier President and CEO Ford Motor Company, Jim Farley.

Ford vil bidra med teknisk ekspertise på alle områder hvor de kan tilføye verdi til det ledende World Championship-teamet. Områder de vil utforske sammen er utvikling av forbrenningsmotoren og viktige områder som battericelle og teknologien i elektriske motorer, programvaren som kontrollerer motorpakken, og analyse.

For mer om Fords F1-historie, flere bilder og video: KLIKK HER

Teamsjef: Fantastisk å kunne ønske Ford velkommen tilbake til Formel 1

– Det er fantastisk å kunne ønske Ford velkommen tilbake til Formel 1 med dette partnerskapet. Som en uavhengig motorprodusent er det å kunne dra nytte av erfaringen til en bilprodusent som Ford verdifullt i kampen mot konkurrentene. De er en produsent med en rik motorsporthistorie som strekker seg over mange generasjoner – fra Jim Clark til Ayrton Senna og Michael Schumacher. For oss i Red Bull Powertrains er det veldig spennende å starte det neste kapittelet, som Red Bull Ford, i dette dynastiet. Selv om 2026 fremdeles er litt frem i tid, starter arbeidet allerede nå når vi ser mot en ny fremtid og en kontinuerlig evolusjon av Oracle Red Bull Racing, sier Christian Horner, Oracle Red Bull Racings teamsjef og CEO.

Ford investerer 50 milliarder dollar i den elektriske revolusjonen globalt. Selskapet er allerede nummer 2 på elbilsalgstatistikken i USA, godt hjulpet av suksessen til pickupen F-150 Lightning og Mustang Mach-E. Den helelektriske varebilen E-Transit er også markedsleder i en rekke land i hele verden. Ford jobber for å møte den økte kundeetterspørselen, og vil levere 600 000 elektriske biler årlig globalt i løpet av året i år og 2 millioner elbiler årlig fra slutten av 2026. Dette er en del av selskapets Ford+ plan.

Eneste produsent som vil konkurrere fra «grasrotmotorsport» til Formel 1

Fra 2026 vil Ford være den eneste produsenten som konkurrerer i racing-disipliner fra «grasrot-motorsport» til Formel 1. Dette omfatter alt fra WEC og IMSA, inkludert 24-timers løpet i Le Mans med Mustang GT3, WRC med M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, Baja 1000 med Ranger Raptor og Bronco, og NASCAR, NHRA og Supercars med Mustang. Ford fortsetter å utnytte dette til å fremskynde innovasjoner, de nyeste teknologiene og programvare til kundene for fremtidige elektriske biler fra Ford. Med det nye partnerskapet i den øverste klassen av motorsport , Formel 1, vil de fortsette med dette også der.

– Vi går nå inn i en helt ny og spennende periode for Ford Performance. Sammen med Red Bull Racing vil vi være med i kampen om å vinne F1. Samtidig vil du kunne se verdens mest populære sportskupe, Mustang i alt fra lokale løp til Australian Super Cars til NASCAR og Le Mans. Vi vil også bygge videre på vår ledende posisjon innenfor offroad i World Rally Championship, King of Hammers, Baja 1000 og likende. Samtidig vil vi fortette å begeistre en hel verden med kule konsepter som SuperVan 4 og Mach-E 1400, sier President og CEO i Ford Motor Company, Jim Farley.

Se to videoer om Fords retur til Formel 1-sporten her: