Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Pressemelding –

Ford Pro presenterte i dag nye løsninger for mer oppetid, service og produktivitet for europeiske nyttekjøretøykunder på den internasjonale transportmessen i Hannover ( IAA Transportation Show 2022).

Nye Ford E-Transit Custom fikk sin globale offentlige debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen. Ford Pro presenterte samtidig flere detaljer om de andre variantene av neste generasjon Transit Custom – blant annet firehjulstrekk, en ladbar hybrid og flere EcoBlue-dieselvarianter.

I pickupsegmentet bekrefter Ford sin lederrolle ved å vise frem den nye råtassen, Ranger Raptor og den nye premium-pickupen Ranger Wildtrak, på messen.

– De økte kostnadene for europeiske bedrifter, gjør at behovet for løsninger som øker produktiviteten aldri har vært større enn nå. Ford Pro sine revolusjonerende software-løsninger er utviklet for å hjelpe kunder med å kutte kostnader og strømlinjeforme arbeidet deres når de går over til helelektriske kjøretøy, sier toppsjefen for Ford Pro globalt, Ted Cannis.

For mer informasjon, bilder og video om Ford på IAA 2022: KLIKK HER

Nye Transit Custom som helelektrisk, ladbar hybrid og nye dieselvarianter

Med den nye helelektriske E-Transit Custom i spissen, med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 380 km*, presenterte Ford Pro nå hele porteføljen av nye Transit Custom. Europas mest solgte varebil kan nå fås i flere varianter enn noensinne, blant annet som en helt nyutviklet ladbar hybrid. Med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 57 km (EAER)* kan denne kjøres på ren elektrisitet i bysentrum, og med bensinmotoren på motorveien. Den nye drivlinjen er tilsvarende den som er brukt i den mest solgte ladbare hybriden i Europa i 2021, Ford Kuga ladbar hybrid. Her kombineres en 2.5-liters Atkinson bensinmotor med et utnyttbart batteri på 11,8 kWh. Nye Transit Custom ladbar hybrid kommer i tillegg med ProPower om bord. Dette er et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

Nye Transit Custom kan også leveres med den siste generasjonen av Ford EcoBlue dieselmotorer med 110 HK, 136 HK, 150 HK eller 170 HK. En 6-trinns manuell girkasse er tilgjengelig – om ønskelig – i kombinasjon med en mekanisk differensialsperre for bedre fremkommelighet. I tillegg vil en svært effektiv 8-trinns automatgirkasse bli introdusert. Denne kan levere en maksimal tilhengervektkapasitet på 2500 kilo og er for første gang tilgjengelig i kombinasjon med et helt nytt firehjulstrekksystem.

Nye Transit Custom er utviklet fra bunnen av for å ha enestående ytelser og lastekapasitet, og vil i likhet med den helelektriske E-Transit Custom, kunne tilby en rekke innovative løsninger som «Mobilt kontor» – hvor rattet gjøres om til et praktisk vannrett bord.

Blant de viktigste nøkkelegenskapene og valgmulighetene er:

  • En helt ny plattform med lavere innlastingshøyde til lasterom, under to meter totalhøyde og uavhengig hjuloppheng bak.
  • 4 varianter – kort eller lang akselavstand og høyt eller lavt tak.
  • Nye Transit Custom er tilgjengelig som varebil, dobbelkabin varebil og kombi
  • Standard 5G-modem og 13 tommers SYNC4 berøringsskjerm
  • Kommer i variantene: Base, Trend, Limited, Active, Trail og Sport

Alle variantene av neste generasjon Transit Custom er helt integrert med Ford Pro softwareløsninger og tilkoblede tjenester, som Ford Pro Telematics og FordPass Pro-appen. Kunder vil også få enda mer oppetid ved hjelp av Ford Liive Connected uptime system.

Nye Transit Custom skal produseres av Ford Otosan i Kocaeli, Tyrkia. De første kundeleveringene av EcoBlue-drivlinjene vil starte i midten av 2023. De andre variantene vil bli tilgjengelig senere neste år.

Strømlinjeformer digitale ombygginger med Ford Pro Outfit Integration System

Halvparten av alle Transit-modeller som blir solgt i Europa, har gjennomgått en eller annen form for ombygging. Mange av disse modifikasjonene krever integrasjon med kjøretøyets elektriske system. Dette, som også inkluderer ulike typer kontroller og skjermer, kan være en tidkrevende og utfordrende oppgave for de som står for ombyggingen.

For å strømlinjeforme denne prosessen har Ford utviklet «Upfit Integration System.» Denne digitale løsningen blir introdusert i Europa for nye Transit Custom. Dette muliggjør sømløs kobling til kjøretøyets elektriske system, og mulighet for å styre og kontrollere eksterne enheter og funksjoner via bilens 13-tommers SYNC4 berøringsskjerm. Det gjør jobben langt raskere og mer effektiv for ombyggerne, i tillegg gir det vesentlig enklere og bedre brukervennlighet for sjåførene som vil kunne jobbe mer effektivt.

Kundene kan bestemme oppsettet, slik at for eksempel en rullestolrampe ikke kan senkes ned om ikke bilen står stille eller er parkert med håndbrekket på. Digitale løsninger kan også knyttes til Ford Pro Software for å på avstand bli overvåket av de som styrer bilflåten – som for eksempel å passe på temperaturen i en kjølebil som frakter mat eller medisiner.

Utvider Ford Pros mobile servicetilbud

Ford Pro annonserte også i dag en utvidelse av deres mobile servicetilbud i flere nøkkelmarkeder. Ford Pro Mobil Service er Fords rullende verksted, som hjelper deg enten du er hjemme eller på jobb. Allerede i dag utføres 70% av alt planlagt vedlikehold for enkelte store flåtekunder i Storbritannia med mobil service. Med lanseringen av helelektriske E-Transit og E-Transit Custom er det forventet at dette stiger til 90%. Dette sparer eiere for store kostnader med nedetid og besøk til forhandleren.

Ford Pro Mobil Service tilbys også i Norge i utvalgte områder.

Mobil Service er bare en av mange tjenester og software som Ford Pro tilbyr for å øke bedriftenes produktivitet og redusere eierskapskostnadene for nyttekjøretøy. Ifølge anslag reduseres nedetiden med så mye som 60 %** ved bruk av Ford Liive connected uptime system. Systemet, hvor nyttekjøretøyene er oppkoblet 24/7, har allerede gjort at nyttekjøretøy har vært tilgjengelig hele 145 000 dager mer bare i år i Europa. For kundene er dette verdt rundt 73 millioner euro.

Se video av nye E-Transit Custom her:

* Offisielle homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato, i overensstemmelse med WLTP.

** Estimert årlig reduksjon basert på at (1) kunden raskt svarer på kjøretøyadvarsler i FordPass Pro/Ford Telematics (for å redusere behovet for veihjelp) og (2) anslått tid spart på å bruke Ford Transit-sentre til vedlikehold og reparasjoner (inkludert Express Service). Faktisk reduksjon vil være individuell, basert på blant annet kjørestil og bruken av kjøretøyet.