Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Pressemelding –

Ford Motor Company annonserte i dag at de planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning – til 150 000 pickuper i året. Dette gjør de for å møte den svært store etterspørselen etter den første helelektriske versjonen av USAs mest solgte bil.

Allerede torsdag denne uken vil den første puljen av kunder som har lagt inn reservasjon, bli invitert til å bestille F-150 Lightning, som er utviklet for salg på det amerikanske markedet og blir produsert ved Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA.

– Med nesten 200 000 reservasjoner så jobber våre team knallhardt og kreativt for å levere flest mulig F-150 Lightning pickuper til våre kunder. Ford gjør alt vi kan for å skalere opp og øke produksjonskapasiteten vår, sier Kumar Galhotra, president i The Americas & International Markets Group, Ford Motor Company.

Eksepsjonell interesse for F-150 Lightning

På grunn av den eksepsjonelle interessen, har Ford innført en reservasjonsprosess hvor de som har reservert blir spurt om å følge med på sin e-post eller Ford-konto for en invitasjon de neste månedene. De som ikke får invitasjon til å konvertere reservasjonen til en 2022-modell, vil få muligheten til å bestille en fremtidig årsmodell etter hvert.

For å levere den nødvendige økningen i produksjonskapasitet av den banebrytende pickupen, har Ford opprettet et lite team med ansatte fra både produksjon, innkjøp, strategi, produktutvikling og kapasitetsplanlegging for å finne nye måter og raskt kunne tilpasse og øke produksjonen.

Ford jobber også med sine viktigste underleverandører, og i tett samarbeid med sine egne produksjonsfabrikker, Rawsonville Component Plant og Van Dyke Electric Powertrain Center – for å finne nye måter å øke produksjonen av deler, som for eksempel battericeller og elektriske kjøresystemer.

F-150 Lightning har så langt skapt en rekordstor interesse blant kunder som kommer fra konkurrerende bilmerker. Hele 75 % av reservasjonene er gjort av denne gruppen. Leveringer av 2022-modellen av F-150 Lightning starter til våren og vil skje med en startpris på 39 974 dollar MSRP* (før føderale/statlige incentiver).

Massiv satsting på elektriske biler: Tredobler produksjonen av nye Mustang Mach-E

I tillegg til å øke produksjonen av F-150 Lightning annonserte Ford også nylig at de skulle tredoble produksjonen av nye Mustang Mach-E og forventer å produsere mer enn 200 000 biler pr. år i løpet av 2023. Fords nye helelektriske nyttekjøretøy E-Transit, kommer også ut på markedet til de første kundene i løpet av sommeren 2022.

Med investeringer på mer enn 30 milliarder dollar i løpet av 2025, skal Ford lede an i den elektriske bilrevolusjonen. I løpet av de neste to årene er Fords mål å være den nest største produsenten av elektriske biler i Nord-Amerika. Deretter skal de utfordre førsteplassen med sine store investeringer i så vel batteriproduksjon som produksjon av elektriske biler. I løpet av 24 måneder har Ford en global kapasitet til å produsere 600 000 batterielektriske biler årlig.

Bygger den største, mest avanserte og effektive bilfabrikken i selskapets historie

Ford bygger også den største, mest avanserte og effektive bilproduksjonsanlegget i selskapets 118-årige historie i Tennessee. Her skal den neste generasjon F-serie elektriske pickup produseres. Sammen med SK Innovation bygger også Ford tre nye BlueOval SK batterifabrikker for å produsere avanserte litium-ion batterier til neste generasjons Ford- og Lincoln biler.

* Manufacturer’s Suggested Retail Price, Taxes, title and license fees extra