Ford med nytt lett nyttekjøretøy i 2023 – kommer også som helelektrisk

Pressemelding –

Ford bekreftet i dag at de vil investere 300 millioner dollar for å produsere et nytt lett nyttekjøretøy ved Craiova-fabrikken i Romania. Dette inkluderer en helelektrisk versjon som får sin debut i 2024.

– Dette betyr at det vil bli produsert helelektriske kjøretøy på hele tre av våre europeiske fabrikker: vårt Electrified Vehicle Center i Køln, ved Kocaeli-fabrikken i Tyrkia og på Craiova-fabrikken i Romania. Dette viser tydelig at vi ønsker å tilby våre europeiske nyttekjøretøykunder biler med nullutslipp i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

Produksjonen av det nye lette nyttekjøretøyet starter i 2023.

Storstilt elektrifisering av hele nyttekjøretøyporteføljen

I februar i år kunngjorde Ford at hele deres nyttekjøretøyportefølje skal kunne fås som ladbar hybrid eller helelektrisk i 2024. Ford forventer videre at hele 2/3 av nyttekjøretøysalget deres enten er ladbare hybrider eller helelektriske biler i 2030.

– Fords fabrikk i Craiova har lenge levert helt i verdensklassen når det gjelder både konkurranseevne og fleksibilitet. Å bygge det nye kjøretøyet her er en tillitserklæring for jobben som har blitt gjort her, sier Rowley.

Avanserte diesel- og bensinmotorer

Det nye lette nyttekjøretøyet vil også kunne fås med noen av Fords mest avanserte diesel- og bensinmotorer. Dette inkluderer blant annet avanserte dieselmotorer fra Fords Dagenham-fabrikk og girkasser fra Ford Halewood i Storbritannia.

Siden Ford kjøpte fabrikken i Craiova i 2008 har de nå, inklusive den siste annonseringen, investert nærmere 2 milliarder dollar i fabrikken. Det har blant annet ført til at mer enn 600 roboter er installert for å sørge for enda bedre effektivitet og kvalitet, både når det gjelder karosseri, lakk og chassisdeler. Rundt 6000 arbeider på fabrikken.

Fords fabrikk i Craivoa produserer allerede den kompakte Ford EcoBoost hybrid-SUV-en, Ford Puma. Den prisbelønte 1-liters EcoBoost-motoren blir også produsert her.

Produksjonsstart av det nye kjøretøyet og mer produktdetaljer vil komme når lanseringen nærmer seg.