Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Pressemelding –

Med konseptbilen Mindfulness skal Ford fjerne stress og gjøre bilturen til en opplevelse. Stikkord er luftrenset kupé og seter som stimulerer pust og hjerterytme.

– Mindfulness hjelper mennesker til å bli mer fokuserte, roligere og klarere i tankene. Når du sitter bak rattet, kan mindfulness også hjelpe deg til å bli en bedre sjåfør. Du blir mer oppmerksom, reagerer raskere samtidig som du reduserer faren for å bli distrahert. Det gjør reisen tryggere og mer positiv for alle trafikanter, sier lærer i mindfulness og forfatter Mark Coleman. Han har utviklet meditasjonsguiden til Ford Mindfulness Car Concept som denne uken vises frem på den internasjonale utstillingen IAA Mobility i München i Tyskland.

Mange sjåfører bruker i dag mindfulness-teknikker uten å være klar over det, som å puste rolig i en stressende situasjon eller bare det å stoppe bilen for å nyte en vakker utsikt. The Mindfulness Concept Car er basert på SUV-en Ford Kuga, i tillegg tilfører den en rekke funksjoner og teknologier som gjør deg enda bedre egnet til å stresse ned.

En hygienisk og harmonisk kupé

 • Når du låser opp bilen med nøkkel eller app blir frisk og ren luft sendt inn i bilen via klimakontrollanlegget.
 • Høykvalitetsfilter hjelper med å fjerne alt støv, lukt, allergener og andre partikler på størrelse med bakterier.
 • UV-C lysdioder stopper reproduksjonen av virus og bakterier på smarttelefoner, skjermer og andre overflater, og gir en enda renere kupé.

Få den riktige stemningen

 • Stemningsbelysningen i kombinasjon med klimakontrollen gir deg en spesiell følelse i kupeen – for eksempel en lys morgenfølelse, en beroligende blå himmel eller en stjerneklar natt.
 • Førersete med sine fire aktuatorer kan både stimulere og gi tilbakemeldinger på pust og hjerterytme. Informasjonen vises på bilens skjerm.
 • Sjåføren tar på seg såkalte wearables som overvåker hjertefrekvens og gjør andre fysiske helsesjekker. Disse kan synkronisere hjerterytmen med aktuatorene i setet og stemningsbelysningen.
 • Interiøret er utviklet i bærekraftige materialer med naturlige farger i et bevisst design.

Nyt beroligende lyder og musikk

 • Med B&O Beosonic equalizeren kan du velge lydbilde tilpasset humør. Velg mellom «Bright», «Energetic», «Relaxed» eller «Warm».
 • Med B&O nakkestøttehøytalere kommer lyden nær ørene til både sjåfør og sidepassasjeren. Dette sammen med tak-høyttalere gir en utrolig lytteopplevelse.
 • Konseptbilen kommer med skreddersydde spillelister basert på situasjon og hvor du er. Kjører du langs kysten kan du lytte til bølgeskvulp, mens du i kø hjem fra jobb får beroligende musikk.

Hold deg rolig og uthvilt

 • Den adaptive klimakontrollen slipper ut kjølig luft, simulerer til dype åndedrag, etter at førerassistanseteknologien har hjulpet sjåføren med å unngå en mulig ulykkessituasjon, som for eksempel en nødbrems eller en unnamanøver.
 • «Powernap-funksjonen» for å ta pauser når du er på langtur sørger for at setet kan legges helt flatt, med nakkestøtte og lyder som hjelper deg til å sovne og våkne uthvilt etter en stund.
 • Spesifikke guider for yoga med lett fysisk trening og korte meditasjonsøkter kan du ta i bruk når du er parkert eller har stoppet.

– Disse førerassistansesystemene for kropp og sjel gjør at tid tilbragt bak rattet blir til egentid. Prinsippene som legges til grunn i denne unike bilen kan brukes også ellers i livet, ikke bare på den daglige kjøreturen, sier Carsten Starke, Technical Expert, Interior Materials & Experience, Research & Advanced Engineering hos Ford Europa.

Ford tilbyr allerede Mindfulness-trening til sine ansatte over hele verden.

– Fords mål med denne konseptbilen er å skape en opplevelse som oppmuntrer til større bevissthet. Med unike funksjoner og teknologier får både sjåfør og passasjerer en ny måte å være mer «mindful» på, ikke bare i en Ford, men også ellers i livet, sier Mark Higbie, Senior Adviser, Ford Motor Company. Han hjalp til å få på plass mindfulness for ansatte i Ford verden over. 

Se video om Mindfulness Concept Car her: