Ford-forhandlerne Bilservice Personbiler AS og bilSpiten AS slår seg sammen

I samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom Ford-forhandlerne Bilservice Personbiler og bilSpiten om å slå sammen virksomhetene for felles slagkraft i markedet. Sammenslåingen skjer ved oppretteslse av et nytt, felles eierselskap og vil også innbefatte andre virksomheter i konsernene.

Familiene Larsen og Spiten har vist over tid at de har evne til godt samarbeid og en konsolidering av deres virksomheter vil gi Ford et sterkere fundament for implementering av kommende mobilitetsløsninger, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

BilSpiten er svært fornøyd med at alle parter ser fordelene vi kan hente fremover ved å utnytte hverandres felles ressurser og derved utfylle hverandre i endringsprosessen som bilmarkedet står overfor, sier daglig leder i bilSpiten, Marius Spiten-Nysæter.

Både bilSpiten og Bil-Service Personbiler er familiedrevne foretak med svært lange tradisjoner i bilbransjen i Norge. Vi besitter en unik, lokal kunnskap og erfaring med våre dedikerte ansatte. Nå som bedriftene nylig har gjennomgått et generasjonsskifte, har det oppstått en perfekt mulighet for sammen å posisjonere oss for bil-, mobilitet- og transportløsninger for de neste årtier sammen med Ford, sier styreleder i Bil-Service Personbiler, Grant T. Larsen.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

bilSpiten AS v/daglig leder Marius Spiten-Nysæter, Mobil: 970 57 912

Bilservice Personbiler AS v/styreleder Grant T. Larsen, Mobil: 951 13 800

Ford Motor Norge v/Informasjonsdirektør Anne Sønsteby, Mobil: 905 10 518

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.