Ford avduket nye helelektriske Explorer: Innovativ 5-seters crossover med høyt utstyrsnivå som standard

Pressemelding –

Ford avduket i dag den nye elektriske 5-seteren Ford Explorer. Sammen med arven fra et ikonisk SUV-design har den nye høyreiste elbilen en rekke nye praktiske og innovative løsninger, og kommer med et meget høyt utstyrsnivå som standard.

Explorer er den første elbilen som Ford skal masseprodusere i Europa. Den mellomstore crossoveren vil bli produsert på Ford Cologne Electrification Center i Køln, hvor det nylig har blitt investert 2 milliarder dollar. Ford Motor Norge åpnet i dag for reservasjon av nye helelektriske Explorer.

– Med Explorer får vi en spennende elektrisk bil fra Ford som er gjennomsyret av våre amerikanske røtter, men bygd i Køln spesifikt for våre europeiske kunders behov. Dette er en elbil som med sine mange smarte løsninger og funksjoner er like godt egnet for de store eventyrene som for kjøring i hverdagen. Dette er en elbil vi vet vil passe perfekt for mange nordmenn, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

To meget godt utstyrte varianter – med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk

Den nye 5-seteren, som blir tilgjengelig i to meget godt utstyrte varianter – Explorer og Explorer Premium – har et design som er i tråd med den selvsikre og tøffe stilen som alltid har kjennetegnet Fords lange globale SUV-tradisjon. Den blir tilgjengelig både med bakhjulstrekk og firehjulstrekk, og kan hurtiglades fra 10-80 % på bare 25 minutter*.

Helelektriske Explorer kommer med en rekke innovative funksjoner. Helt nye SYNC MOVE gjør det mulig for sjåføren å personifisere sitt førermiljø ved hjelp av en stor 14,6 tommers berøringsskjerm, som også kan heves og senkes i en vinkel på mer enn 30 grader. Under skjermen er det også et oppbevaringsrom, «My Private Locker», som kan låses ved å sette skjermen i nederste posisjon.

I midtkonsollen under armlenet er det en 17-liters stor «Megakonsoll», stor nok til å romme en 15-tommers laptop. Under det integrerte bagasjeromsdekselet er det et 450 liters stort bagasjerom.

Den elektriske crossoveren kommer med et høyt utstyrsnivå som standard – og inkluderer blant annet LED hovedlys, seter i del-Sensico, oppvarmet ratt, 12-veis elektrisk justerbart førersete inkludert korsryggsstøtte med massasje og en stilig lydplanke.

For video, bilder og mer informasjon om den nye elektriske Ford Explorer: KLIKK HER

Selvsikker og kraftfull identitet med en tydelig amerikansk ikonisk arv

Det nyeste medlemmet av Explorer-familien har en selvsikker og kraftfull visuell identitet som viser dens amerikanske arv. Den 4,46 meter lange crossoveren kommer også med unike 19, 20 eller 21-tommers aluminiumsfelger, og fås i nye og dristige farger, utviklet i tett samarbeid med kundene.

Alle berøringsflater er i kupeen kledd med myke materialer, som håndlagd Sensico-materiale på rattet og dørene. For et mer sporty utseende er hodestøttene nå helintegrert i forsetene. Førersetet har 12-veis elektrisk justering og har i tillegg massasjefunksjon som standard.

Nye Explorer kommer også med en egen styreflate. Fra denne kan du blant annet regulere lydvolum og elbilens parkeringsteknologier.

Med varmepumpe for forbedret energieffektivitet

Den nye elektriske crossoveren kommer også med en rekke teknologier for å gjøre reisen både mer praktisk, komfortabel og ikke minst energieffektiv. Den er tilgjengelig med varmepumpeteknologi som tilrettelegger for forbedret energieffektivitet i kjøligere temperaturer.

Oppkobling av smarttelefon er også enklere enn noensinne. Nye Explorer er trådløst kompatibel både med Android Auto og Apple CarPlay, som utnytter hele bilens skjerm når den er aktivert. Nøkkelløs adgang og 2-soners klimaanlegg er også standard. Den store og lyse kupeen blir enda romsligere med det store panoramataket – som er et tilvalg.

Ved hjelp av 12 ultrasoniske sensorer, fem kameraer og tre radarer overvåkes hele området rundt den nye helelektriske crossoveren kontinuerlig. Explorer er også den første Ford i Europa som kommer med en forbedret filsentreringsteknologi, som også kan skifte felt automatisk. Ved bruk av bilens radarer og kameraer påses det først at blindsonen er klar, og deretter kan føreren iverksette feltskifte ved kun å aktivere blinklyset.

Legger ut på jorda rundt-reise – inspirert av ekspedisjon med T-Ford for 100 år siden

For å få vist frem hvor anvendelig den nye elbilen er, har Ford inngått et samarbeid med reise-influenseren Lexie Alford – også kjent som Lexie Limitless. Hun er den yngste personen i historien som har besøkt alle land i verden. Snart skal hun legge ut på en jorda rundt-reise med den nye elektriske Exploreren. Ekspedisjonen er inspirert av Aloha Wanderwell som for 100 år siden ble den første kvinnen som, selv kjørte jorda rundt i den legendariske Model T – i samarbeid med Ford.

Kunder kan allerede i dag digitalt oppleve hvordan det vil være å kjøre nye Explorer i forskjellige miljøer med en virtuell testkjøring.

Nye Explorer kan bestilles senere i år og har en estimert startpris fra under 500 000 kroner.

Se video fra avdukingen av den nye helelektriske Ford Explorer her:

—————–

* Ladetider basert på datasimuleringer. Ladehastigheten går ned når batteriet nærmer seg full kapasitet. Resultater vil variere avhengig av ladetidspunkt og hvor mye batteriet er ladet opp.