Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Pressemelding –

Ford Pro avduket i dag den helt nye helelektriske varebilen E-Transit Courier. Med langt større lasterom, hurtiglading på opptil 100 kW og en rekke digitale tjenester for forbedret produktivitet setter E-Transit Courier en ny standard i klassen.

– Dette er en elektrisk varebil som vi vet det vil bli stor etterspørsel etter i Norge, spesielt i de store byene. Med plass til to europaller i lasterommet, mulighet for å trekke tilhenger, rask hurtiglading samtidig som den er helintegrert mot Ford Pros omfattende tjenestetilbud for økt produktivitet, er dette en elektrisk varebil vi har store forventninger til i det norske markedet. Ford Pro hever standarden i nok et nyttekjøretøysegment, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den nye og minste varebilen i Transit-familien, E-Transit Courier, har blitt utviklet fra bunnen av med et mer fleksibelt lasterom som er hele 25 % større enn i den utgående modellen. Nyttelasten* er også forbedret.

– Som den ledende nyttekjøretøyprodusenten i Europa over lang tid, har vi bedre innsikt i kundenes ønsker og behov enn noen andre produsenter. Det betyr at vi også bedre kan hjelpe dem med å øke produktiviteten de får ut av sine kompakte nyttekjøretøy – ved å tilby mer tilkoblede løsninger og bedre kapasitet enn noensinne, sier Berg.

Den nye elektriske varebilen er en del av selskapets over 50 milliarder $ store globale satsing på elektriske kjøretøy. Ford har allerede lansert to elektriske Transit-modeller, 2-tonns E-Transit og E-Transit Custom.

Nye E-Transit Courier vil få sin offisielle debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia, som starter 18. april. Produksjonen skal etter planen starte sent i 2024, men allerede til sommeren vil norske kunder få mulighet til å bestille nye Transit Courier med bensin- eller dieselmotor – med levering mot slutten av 2023.

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford E-Transit Courier: KLIKK HER

Helelektrisk produktivitet og ladeløsninger

Den nye elektriske drivlinjen til E-Transit Courier er utviklet for å levere svært gode kjøreopplevelser for kundene. Dette inkluderer en 100 kW (136 HK) motor og mulighet for enpedal-kjøring. Ytelser og detaljer rundt elektrisk rekkevidde vil bli offentliggjort nærmere lansering.

Ford Pro tilbyr også ladeløsninger både hjemme, på jobb og for offentlig lading. Fakturering og administrasjon kan lett styres via Ford Pro software-løsninger.

Mens E-Transit Courier er forventet å kunne lades opp hjemme med en 11 kW AC lader på 5,7 timer**, kan den elektriske varebilen også hurtiglades med opptil 100 kW på en DC-hurtiglader. Med denne hastigheten forventer Ford at den kan få 87 kilometer rekkevidde i løpet av 10 minutter, eller lades fra 10-80 % på under 35 minutter**.

Kunder som har fem eller flere biler får fordeler av ett år med fri tilgang til de skreddersydde løsningene i Ford Pro E-Telematics. Systemet bruker sanntidsdata for å hjelpe til med å øke produktiviteten, samtidig som det støtter tjenester som sørger for effektiv og intuitiv bruk av Ford Pro ladeløsninger. Dette er tjenester som helsedata, ladestatus og gjenværende rekkevidde med mer.

25 % større lasterom og 750 kg tilhengerkapasitet

Det helt nyutviklede designet til E-Transit Courier har også ført til at lastekapasiteten har økt. Bredden mellom hjulbuene i lasterommet har økt til 1220 mm – noe som gjør at den kompakte varebilen for første gang kan få plass til to europaller i lasterommet. Det totale lasteromsvolumet, som både er høyere, bredere og lengre enn på den utgående modellen, er hele 25 % større – med hele 2,9 m3. En ny gjennomlastingsluke i skilleveggen mot kupeen, gjør det også mulig å frakte gjenstander som er lengre enn 2,60 m. Maksimal nyttelast for den elektriske modellen er 700 kilo, mens maksimal tilhengervekt er 750 kilo***.

Nye E-Transit Courier har i tillegg en 44-liters stort frunk, et bagasjerom foran som er ideelt for å oppbevaring av ladekabler, jekkestropper, førstehjelpskrin og andre nødvendige hjelpemidler som er nyttige å ha i bilen til enhver tid.

Unik kontorløsning og et romslig og praktisk interiør

Nye E-Transit Courier har et tøft og lett gjenkjennelig eksteriørdesign, og et romslig og praktisk interiør. Den nye elektriske varebilen har også unike detaljer i kupeen og kommer med svært mye utstyr som standard. Et ratt med flat topp og bunn, et elektronisk håndbrekk og en girspak som er festet til rattstammen gir tilsammen en romslig og langt mer fleksibel kupe.

Et 12 tommers digitalt instrumentpanel og en sentralt plassert 12 tommers berøringsskjerm med Fords siste SYNC4 infotainmentsystem, utgjør de digitale flatene i kupeen. Med abonnementsbaserte løsninger som tilkoblet navigasjon kan produktiviteten økes ytterligere ved at fører hele tiden får trafikkoppdateringer, oppdateringer om parkering, lading og lokale farevarsler. Trådløs tilkobling for Android Auto og Apple Carplay er standard.

Som den eneste varebilen i segmentet kan også nye E-Transit Courier fås med mobilt kontor – en løsning som gir deg en arbeidsflate som kan brukes som skrivebord, PC-bord eller lunsjbord.

Setter en ny standard i klassen med sine mange førerassistanseteknologier

E-Transit Courier hever sikkerhetsnivået i klassen med sine mange førerassistanseteknologier som kommer som standard. Tilvalg som adaptiv cruisekontroll med filsentrering og køassistent, blindsoneinformasjonssystem med advarsel for kryssende trafikk, veikryss-assistent og nødbremsassistent ved rygging gjør også kjøring i urbane strøk langt tryggere.

Alle E-Transit Courier kommer også med et innebygd modem som standard. Det betyr at bilen alltid er tilkoblet – og kan nyte godt av hele Ford Pros økosystem og trådløse programvareoppdateringer som forbedrer kjøretøyet over tid – uten at du trenger å besøke en forhandler.

Ved hjelp av Ford Pro software-løsninger, kan flåte-administratorer fjernkontrollere tilgangen til bilen for å motvirke tyveri eller uautorisert bruk utenfor arbeidstiden.

For å bedre sikkerheten og samtidig spare tid og penger på ettermarkedsløsninger, har Ford Pro inngått et partnerskap med TVL om å tilby fabrikkmonterte låsepakker, som også inkluderer autolås på sidedørene. Dette reduserer arbeidsbelastningen og gjør hver levering mer effektiv.

Ford Pro Service forventer at utgiftene til uforutsett vedlikehold med en E-Transit Courier, sammenlignet med en dieseldreven modell, vil være minst 35 % lavere. Den nye elektriske varebilen støttes av det samme omfattende Ford Pro Service nettverket som resten av Transit-familien. Dette inkluderer mobil service, det unike FORDLiive-nettverket og Europas største forhandlernettverk for nyttekjøretøy.

Vil også bli tilgjengelig med diesel og bensin – i flere attraktive varianter

Nye Transit Courier vil allerede i år bli tilgjengelig med flere drivstoffeffektive bensin- og dieselmotorer. Porteføljen av varebiler inkluderer flere attraktive utstyrsvarianter – som de meget godt utstyrte Trend og Limited variantene.

Alle modellene vil bli produsert av Ford Otosan i Craiova, Romania. Som den største produsenten av nyttekjøretøy i Europa, produserer også Ford Otosan bestselgeren Transit Custom og den segmentledende Ford E-Transit. Den årlige produksjonen deres er forventet å overstige 900 000 enheter i løpet av 2025.

* Maksimal nyttelast varierer og er basert på tilbehør og kjøretøyets konfigurasjon

** Ladetiden er basert på produsentens datasimuleringer. Ladefrekvensen reduseres når batteriet når full kapasitet. Dine resultater kan variere basert på ladetider og batteriets ladetilstand.

*** Maksimal tilhengervekt varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.