Ford avduker Mustang GT3 i Le Mans

Pressemelding –

Verdens mest kjente sportsbil blir en del av verdens mest ikoniske utholdenhetsløp når Ford Mustang GT3 stiller til start i 24-timers løpet i Le Mans i juni 2024.

Mustang GT3, som bygger på den helt nye 2024 Mustang Dark Horse, ble avduket for racing-verdenen i dag i forbindelse med 100-års feiringen av det tradisjonsrike løpet i Le Mans. Bilen har fått et tøft og fargerikt nytt design, utført av en av de beste motorsportsdesignerne i verden, Troy Lee. Dette er første gangen den kjente designeren har jobbet med noen av Fords racingbiler.

Med denne avdukingen stiller Ford offisielt opp med Mustang i den globale FIA GT3-kategorien. Fords siste triumf i Le Mans skjedde i 2016 – da med supersportsbilen Ford GT.

– Ford og Le Mans er historisk bundet sammen, og nå kommer vi tilbake til det mest dramatiske, givende og viktigste billøpet i verden. Det er ikke lenger Ford mot Ferrari, men Ford mot alle. Å vende tilbake til Le Mans er starten på å bygge en global motorsportvirksomhet med Mustang, akkurat som vi er med på offroad med Bronco og Raptor, sier toppsjef i Ford Motor Company, Jim Farley.

Viste frem ny Ford Performance branding og logo

Ford presenterte også sin nye globale Ford Performance-branding. Det er et renere og enklere uttrykk som nå vil prege alle deres racing-biler.

Den nye uttrykksfulle og engasjerende identiteten vil hjelpe Ford Performance å ta posisjon som et livsstilsbrand med en sportslig innstilling. Det gjør det også enklere å bruke designet og uttrykket på andre produkter og i markedsføring.

Fortsetter samarbeidet med to langvarige partnere

Ford Performance har utvidet samarbeidet med to langsiktige partnere, Multimac og M-Sport, noe som utgjør grunnlaget for prosjektet. Multimac utviklet den ikoniske Ford GT, og vil også bidra med å utvikle Mustang GT3. Fords World Rally Championship-partner og to ganger team-vinner M-Sport, vil sette sammen den Ford Performance-utviklede 5,4 liters Coyote-baserte V8-motoren som gir krefter til den nye ponnien.

– For å gjøre Mustang GT3-prosjektet til en realitet, kontaktet vi to av våre beste partnere innenfor motorsporten. Jeg vet at vi alle kommer til å være like entusiastiske som Ford-fans når Mustangen kjører GT-racing på det høyeste nivået i 2024, sier global direktør for Ford Performance Motorsports, Mark Rushbrook.

Racingbilen Mustang GT3 har skreddersydd dobbel triangelarmsfjæring, en bakmontert transaksel, karosseriplater i karbonfiber, samt en unik areodynamisk pakke utviklet for å møte GT3-målsettingene.

Proton Competition blir første WEC kundeteam for Mustang GT3

Før Ford drar til Le Mans i 2024, skal Mustang GT3 konkurrere i forskjellige GT3-serier rundt i verden under ledelse av ulike kundeteam.

Den første kunden er Proton Competition. Det tyske teamet har som mål å delta med et par Mustang GT3 i FIA World Endurance Championship med start i 2024.

– Dette er et veldig viktig program og et spennende øyeblikk for vår organisasjon. Mustang er en sterk og viktig merkevare, og det er viktig steg for hele vårt team. Vi ser frem til å gjøre dette sammen med Ford i 2024, sier Proton Competitions teamsjef, Christian Ried.

Ford Performance vil også stille med et fabrikkteam bestående av to Mustang GT3 i IMSAs GTD Pro-klassen. Dette vil bli administrert av Multimac Motorsports og starte med 2024 Rolex 24 på Daytona.

For førere og team som er interessert i å anskaffe seg en Mustang GT3 for å delta i konkurranser, vennligst ta kontakt med: https://www.ford.com/performance/mustang-gt3

Se video av Ford Mustang GT3 her: