Foals slipper del 1 av nytt album

Fra å spille på kaotiske husfester i hjembyen Oxford til å bli et av de største navnene på festivaler på tvers av Europa, har Foals’ reise vært bemerkelsesverdig. De har mottatt ros fra kritikere i form av priser og nominasjoner (NME og Q Awards, Mercury Prize BRITAwards) og en solid fanbase (solgt 1,7 millioner av deres fire gull-sertifiserte album, i tillegg til over en halv milliard strømminger på Spotify siden 2015) i lik grad. Og der majoriteten av deres likemenn har falt fra, fortsetter Foals å nå nye høyder.

Etter over et tiår i bransjen, har Foals igjen omfavnet deres forkjærlighet for det ukonvensjonelle med det modigste og mest ambisiøse prosjektet så langt i karrieren; ikke bare ett, men to nye album: Everything Not Saved Will Be Lost. Et par, separate, men relaterte, de deler tittel, tema og artwork. Part 1 er ute i dag, og Part 2 kommer til høsten.

“De er to halvdeler av samme medaljong,” forklarer frontfigur Yannis Philippakis. “De kan bli lyttet til og verdsatt hver for seg, men de er fundamentalt følgesvenner”. 

Dypt forankret i hverandre, men i besittelse av egne personligheter, fanger de to delene den mest overbevisende og helhetlige kreasjonen som Foals – bestående av Jimmy Smith (gitar), Jack Bevan (trommer) og Edwin Congreave (piano) – noen gang har produsert.

Ivrige på å bryte den tradisjonelle poplåt-strukturen, trosser de 20 låtene forventning. Det er utforskende, progressive låter som av og til går over 10 minutter, ved siden av atmosfæriske overganger som gjør musikken til en opplevelse framfor kun en samling av sanger. Likevel når bandets karakteristiske evne til å utøve nådeløse grooves med slående kraft også nye høyder.

De tre låtene smakebitene vi har fått høre fra albumet i form av singlene “Exits”, “On The Luna” og “Sunday” demonstrerer variasjonen og den følelsesmessige resonansen til et band som opererer på toppen av dets krefter.

Albumtittelen er en advarsel om at hva som helst – fra det minste flyktige øyeblikk av inspirasjon til planetens biologiske mangfold – kan være under trusselen om å bli ugjenkallelig slettet. Dette er et tema som gjennomtrenger hele albumet, i det Foals speiler offentlige nevroser som har blitt provosert av vårt nåværende kulturelle klima. Paranoia av statlig overvåking? Frykt for miljøkollaps? En overveldende følelse av angst? Alt er der i disse apokalyptiske sangene.

Sjekk ut Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 her og følg Foals på FacebookInstagramTwitter og YouTube for oppdateringer. 

Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 tracklist:

1. ‘Moonlight’

2. ‘Exits’

3. ‘White Onions’

4. ‘In Degrees’

5. ‘Syrups’

6. ‘On The Luna’

7. ‘Cafe D’Athens’

8. ‘Surf Pt.1’

9. ‘Sunday’

10. ‘I’m Done With The World (& It’s Done With Me)’

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her