​Fjellparkfestivalen og Bastard Bar er kåret til Årets Festival og Årets Helårsarrangør 2018

I et fullsatt telt i sentrum av musikkfestivalen by:Larm, som denne helgen går av stabelen i Oslo, ble årets beste konsertarrangører kåret. En av Norges lengstlevende festivaler, Fjellparkfestivalen, og 10-års jubilanten, Bastard Bar fikk de høythengende utmerkelsene, Årets festival og Årets helårsarrangør. Barnefestivalen Rabalderfestivalen ble kåret til Årets nykommer.

Sterk konkurranse

Daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal, stemmer i hyllesten fra arrangør-Norge og sier følgende om årets vinnere:

– Konkurransen har aldri vært sterkere. 2018 var nok et innholdsrikt konsertår med stort mangfold. Årets vinnere representerer virkelig både kvalitet og bredde, og vi ser at prisene og oppmerksomheten de gir både de nominerte og prisvinnerne er viktig. Årets vinnere jobber hardt for at publikum skal få store konsertopplevelser, og det er det de blir belønnet for i dag. At stemmene kommer fra bransjekollegaer gjør det enda mer betydningsfullt.

Stolte vinnere

De svært så stolte vinnerne har først vært vurdert av en fagjury, og til slutt stemt frem av sine kollegaer blant landets festivaler og helårsarrangører.

Prisene deles ut av Norske Konsertarrangører, som er konsertarrangørenes kompetanse- og interesseorganisasjon.

Årets festival 2018 – Fjellparkfestivalen

Fjellparkfestivalen er en idealistisk, ungdomsdrevet rockefestival i sørlandsbyen Flekkefjord. Festivalen har vært arrangert hvert år siden 1982, og er med sine 37 år en av Norges lengstlevende rockefestivaler. Til tross for festivalen alder rekrutteres det stadig nye arrangørspirer og dagens styremedlemmer har en snittalder på bare 19 år.

Årets helårsarrangør 2018 – Bastard Bar

Bastard Bar har siden 2009 vært drevet av ildsjeler som brenner for å presentere livemusikk, og har siden oppstarten gitt mange unge og uetablerte artister en scene å spille på. I 2018 hadde Bastard Bar 167 dager med levende musikk i alle sjangre på scenen. Bastard Bar er en viktig scene for Tromsøs musikkmiljø og flere store artister og band spiller på Bastard, til tross for kapasiteten på kun 100 personer.

Årets prisutdeling og feiring av konsertåret 2018 fant sted på by:larm fredag 1. mars 2019. Tilstede var konsertarrangører fra hele landet, samarbeidspartnere og øvrig bransje. Strandfestivalen Palmesus vant i kategorien Årets konsertbilde med et blinkskudd fra en konsert med Hardwell på fjorårets festival. I kategorien Årets plakat var det Studentersamfundet i Trondhjem som ble stemt frem som vinner.