Fay Wildhagen klar med sin første live-plate!

Mye har skjedd siden Fay slapp sitt andre album Borders i 2018, hvor hun blant annet ble nominert til Spellemann i kategoriene årets indie og produsent. Siden den gang har hun turnert landet rundt på utsolgt klubbturnè og spilt på det meste av landets store festivaler, inkludert en storslått opptreden under Øyafestivalen. Det er live låtene til Fay virkelig kommer til rette og sammen med et stjernelag av musikere formes nye opplevelser hver gang. Det føltes viktig for Fay å få utfordre pop-sjangeren og tidsalderen vi befinner oss i. Resultatet, Leave Me to the Moon (Live in Oslo), ble spilt inn i Oslo Konserthus i november 2019.

12-tommeren gis ut på Record Store Day 29. august og digitalt fredag 26. juni.

  • Leave Me to the Moon (Live in Oslo) er et forsøk på å ta tilbake musikken slik jeg husket den var for meg i begynnelsen, lekne bandøvinger i kjelleren til mamma der vi fant ut av hvordan det skulle låte ved å spille sammen. Jeg har lenge kjent en trang og et savn etter å sitte samlet igjen, og alt det innebærer; spille i samme rom, reagere på hverandres tonespråk, og på den måten blåse et liv i låtene de ellers kun får i konsertsammenheng.
  • Derfor satte jeg sammen et band med et mangfold av kunstneriske kvaliteter fra ulike disipliner som ikke nødvendigvis kjente hverandre fra før. Slik ble vi alle tvunget til å lene oss frem, lytte til hverandre og gi plass til hverandres musikalske personligheter. Friheten hadde et rammeverk jeg hadde forberedt, men med plass og rom for musikernes frie intuisjon og tolkning. De nye arrangementene er strippet ned til låtenes kjerne – i søken om å finne nettopp den.

For Fay handler dette prosjektet om felleskap, samspill, improvisasjon og lek – samtidig som det føltes som om alt står på spill. En av Fays største forbilder, Ane Brun, bidrar også på albumet.

  • Innspillingen av «When I Let Go» oppleves definitivt som et av høydepunktene i karrieren min så langt, og det føltes så surrealistisk og stort å ha med seg en artist med så mye tyngde som Ane Brun. Hun ga låten noe jeg ikke visste den hadde.

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her