Et slags julekort fra Christel Alsos

«Et av de mest betydningsfulle minnene jeg har fra jeg var liten, er da broren min fikk lappen og vi tilbragte mye tid sammen i bilen, bare han og 11 år gamle jeg. Han hadde kjøpt «Wild seed»-albumet til Morten Harket. Det ble spilt på repeat og «A Kind of Christmas Card» var min absolutte favoritt. Følelsen av å sitte i en bil med storebror, spille låta drithøyt og at vi to bare hadde en pause fra verden sammen, der et sted på veien. Det var veldig fint.»

Julen 2023 slipper Christel Alsos tre nye låter som alle har en spesiell betydning for henne.

«I år er det 10 år siden «I den kalde vinter» kom ut så i år skal virkelig julen feires med litt ekstra glitter og noen nye låter!»

Christel Alsos forteller at hun føler seg utrolig heldig som får komme tilbake til denne musikken hvert år. Musikken som på mange måter har blitt tradisjon for Fauskeværingen, en del av egen julefeiring.

«Julekonserter er så unike med hvordan man samles mye bredere enn ellers i året, det er flere generasjoner, og det er flere som kanskje er utenfor min vanlige lytterskare som kommer på julekonsert.»

Julemusikken og julekonsertene gir Christel motivasjon. Det å føle at hun bidrar med en liten luke inn i en trygg og varm verden, som bare finnes akkurat under konserten eller når man lytter til musikken og hengir seg til det litt spesielle og magiske som bidrar til den det udefinerbare julestemningen.

«Jeg trenger ikke tro på julenissen for å tro på at julen har en egen stemning og at den for de fleste er en tid som fylles av gode minner, samhold og håp. Håp om en fin tid med dem du er glad i. Håp for det nye året, for fremtiden. Håp for både sin verden og hele verden.»

Christel Alsos’ versjon av «A Kind of Christmas Card» kommer fredag 10. november.