ET FARGERIKT KAOS I MUNCHS NYE BARNEUTSTILLING

MUNCH ønsker alle barn velkommen inn i fantasiens verden med ny stor barneutstilling. Her kan barna utforske det fantastiske, fargerike «Kaoskammeret», et lekent rom hvor vanlige museumsregler ikke gjelder og man kan forsvinne inn i fantasiens verden.

Barn opplever ofte at museet er et sted der de må oppføre seg, følge regler, ikke røre noe, være stille og holde avstand til kunsten. Kaoskammeret gir barna mulighet til å gjøre det stikk motsatte.

I samarbeid med kunstner, scenograf og kostymedesigner Fredrik Floen presenterer MUNCH et rom i 10. etasje hvor barna kan leke fritt og la fantasien få spillerom. I et annerledes-univers hvor finurlige arkitektoniske elementer og absurde byggeklosser kan brukes til å bygge sine egne verdener får barna leke midt i kunsten. Totalopplevelsen vil være dynamisk, morsom og stimulerende for alle sanser.

  • Barna er viktige på MUNCH, og hos oss skal de få oppleve kunst på sine egne premisser. Vi ønsker å skape opplevelser de ikke finner andre steder, og inspirere å engasjere på måter som føles relevant for dem. Det er så fint å se at så mange barn og unge i dag besøker oss og med åpningen av nok en leken, interaktiv og nyskapende utstilling håper jeg barna fortsetter å strømme inn dørene, sier direktør ved MUNCH Tone Hansen.

Kaoskammeret er det andre prosjektet i MUNCH sin serie av ambisiøse og omsluttende publikumsverksteder for barn – som museet har valgt å kalle Kom tenk med oss!.

Les mer her