EP-debut fra SKAAR

Med sin teft for melodier, sterke vokal og fengslende scenetilværelse har SKAAR utviklet seg til å bli en artist som krysser av alle boksene for å kunne bli den neste store indiepop-artisten med utspring fra Norge. 22-åringen fra Stord kan allerede vise til nominasjoner til priser som ‘Årets nykommer’ (P3 Gull), ‘Årets stjerneskudd’ (by:Larm) og ‘Årets artist’ (NRJ awards) – og tross sin hittil korte karriere har hun allerede fått ærefulle oppdrag for kinofilmer som ‘Battle’ og ‘Askeladden’, i tillegg til Netflix-serien ‘Hjem til jul’ som hun har skrevet originalmusikk for.

Nå er hun klar for å ta karrieren til et nytt steg med EP-debuten ‘The Other Side Of Waiting’. Utgivelsen beskriver hun selv som en eksplosjon av følelser, og som en reise gjennom de tre siste årene. Stikkord som fin, vond, stor, sår, dramatisk og ekte sier sitt. Samlingen av låter representerer både henne som person, men også som artist. To ting som er umulig å skille. 

Turn of the Tide’, første spor ut og singelen fra EP-en, er skrevet sammen med Madfun, den svenske duoen bestående av Madeleine Eliasson og Fanny Hultman – som forøvrig også har vært med på å lage resten av låtene på EP-en. Da ‘Turn of the Tide’ ble til var de alle på et punkt i livet hvor de ønsket å komme seg litt videre; «vi trengte å gi slipp på ting som ikke hadde fungert for oss – og mennesker som har vært dårlig innflytelser» forteller SKAAR.

Sangen har også fått en ny betydning fra da den først ble skrevet. Som med mange andre rundt om i verden, ble SKAARs umiddelbare planer stoppet av COVID-19. «Dette året har vært et vendepunkt for oss alle. Det er viktig å ha en sang som ser mot en lysere fremtid».

De åtte sporene er utsprunget fra hennes egne erfaringer, men de gjenspeiler også de vanligste utfordringene som ofte oppstår når unge trer inn i de voksnes rekker. SKAAR dykker inn i kjernen av vanskelige temaer som utroskap i venninnens forhold (‘Five Times’), være tøff nok til å gi slipp på usunne relasjoner (‘24′) eller hvordan det er å slite med angst og panikkanfall (‘Pearls’). ‘Higher Ground’ er en ubevoktet positivitetserklæring som aksepterer naivitet som en styrke. Mens ‘For Andrea’ er en kjærlighetssang med en vri, en emosjonell hyllest til SKAARs bestevenninne. «Vi har gått gjennom mange brudd, oppturer og nedturer sammen, og hun har alltid vært der for meg, og det kommer hun alltid til å være. Dette var en sang jeg ville skrive for å si takk»

Prosessen med å lage EP-en har vært tosidig. På den ene siden var det en rolig prosess, der SKAAR ventet til hun hadde finpusset håndverket og hadde skrevet en sterk nok katalog av sanger til å kunne gi det ut som en samling. «Men den andre siden har vært dritt, en berg- og dalbane av følelser! Det er det jeg ønsker at folk skal føle når de hører på låtene mine. EP-en handler om tingene som skjer på den andre siden av skriveprosessen, og det er der EP-tittelen kommer fra».

‘The Other Side of Waiting’
1. Turn Of The Tide
2. Interlude 1 
3. Higher Ground
4. Quiet
5. For Andrea
6. Five Times
7. Pearls
8. Interlude 2
9. 24
10. Wicked Rhythm