EP-debut fra Chris Holsten

Med sin soulfylte stemme, enorme meloditekke og kreative produksjon har Chris Holsten levert en rekke hits de siste par årene. Låter som «I’ll Be Alright», «Don’t Speak», «Mexico» og hans nyeste «Wish I Never Met You» har alle gått varmt på radio og klatret høyt på salgslister. Likevel var det nok da vi så han briljere med sin allsidighet og sterke vokalprestasjon i årets sesong av TV-suksessen «Hver gang vi møtes» han for alvor ble et kjent ansikt for mange.

Nå er han klar med det han føler er sin viktigste utgivelse så langt, EPen Cold Hearts.

EP-debuten består av seks nye låter, som alle ble til i løpet av tolv dager i et studio i Lillehammer. Der samlet han noen av de mest talentfulle menneskene han kjenner, deriblant artisten Ruben, SKAAR og produsent Lars Kristian Rosness. For Chris Holsten var det viktig at denne utgivelsen ikke bare skulle være en oppsamling av låter som har blitt laget over en lengre periode, men være et resultat av disse dagene i studio.

– Jeg har alltid hatt et ønske om å lage musikk på denne måten; reise bort, lage låt for låt fra scratch og komme hjem igjen med et album. Litt sånn som man gjorde det “back in the days”. Og denne gangen var det akkurat det vi gjorde. Sammen reiste vi til et fantastisk studio i Lillehammer og boltret oss inne i 12 dager, og så kom jeg hjem med denne EPen – mye takket være produsent Lars Kristian Rosness som er mannen bak spakene på denne EPen

Holsten har siden innspillingen vært fast bestemt på at det å være i en skriveboble, sammenhengende over en periode, er nøkkelen til å grave dypere i seg selv, og for å få rendyrke både tekst og produksjon. Ved å isolere seg på denne måten ga det dem muligheten til å forbli i den kreative boblen og resulterte i at en ny låt ble til hver dag

Utgivelsen byr på et nærmere bekjentskap med Holsten, som i form av disse seks låtene viser både sin personlige og musikalske utvikling gjennom de siste årene. Lytterne kan vente seg et knippe dansbare låter til sterke ballader i samlingen Cold Hearts, og selv håper han at folk kan kjenne seg igjen i tekstene og sette pris på at tempoet går litt opp og ned.

– Jeg føler at de tre siste årene på en måte har vært det første kapittelet i boken for meg som artist, men nå kjenner jeg at jeg har kommet inn en ny fase. Jeg har vokst, lært og feilet – og føler at jeg er en bedre utgave av meg selv nå. Dette var også utgangspunktet til EPen, hvor jeg ønsket å se tilbake på dette kapittelet av livet mitt og skrive om «det neste kapittelet» på en positiv, up-lifting måte.. Men underveis i prosessen så innså jeg at flere av låtene ble mer formet av de mindre gode dagene fra den tiden, og lærdommen jeg senere har tatt av det. Personlig synes jeg dette er de beste låtene jeg har skrevet til nå. 

Hør «Cold Hearts» i sin helhet her! 

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her