En coverlåt det blir vanskelig å glemme

22 år gamle Synne Vorkinn fra Lesja i Gubrandsdalen har det siste tatt sin plass i rekken av norske stjerneskudd som er på vei inn i rampelyset med høy hastighet. Hun har hatt stor suksess med singlen «Ett minutt», som høstet inn Terningkast 5 på VG, Ukas låt på P3 og ble A-listet på P1. I tillegg til å skrive låter på dialekt har hun også hevdet seg i filmmusikkens verden med tittelsporet «Gonna be Alright» til sukessfilmen «Børning 3».

Mot slutten av 2020 begynte Synne å legge ut videoer på appen TikTok, hvor hun synger låter som hun selv har oversatt til norsk, naturligvis på gudbrandsdalsdialekt. I februar 2021, bare noen måneder senere, har hun 17.000 følgere på appen, og får flere hundre tusen avspillinger på videoene hun legger ut.

Én av de aller første låtene bygdejenta postet var en versjon av Astrid S «It´s Okay If You Forget Me», en cover som fikk enorm respons, og ikke minst en kommentar fra en begeistret Astrid selv. En tid senere la Synne ut enda en TikTok fra samme låt, en video som fikk kommentarfeltet til å eksplodere i etterspørsler om å få den fulle versjonen ut på Spotify. Den oversatte versjonen fikk TikTok-publikummet til å høre på teksten med nye ører, og stadig vendte de tilbake til den samme videoen for å høre på den korte snutten igjen og igjen. Denne har for øyeblikket passert 364.000 avspillinger, og nærmere 30.000 likerklikk.

Synne velger å gjøre coverversjoner av musikk som hun selv liker, og som inspirerer henne. Denne låta gjorde spesielt inntrykk, en klassisk «breakup-låt» gjort fra en ganske annerledes vinkling, noe som ble en tankevekker for den unge artisten.

  • Denne låta av Astrid S traff meg skikkeleg godt allereie då ho la ut ein teaser på instagram av at ho spelte låta heilt akustisk! Eg syntes det var ei utruleg fresh vinkling på ei breakup-låt, skrive frå eit perspektiv eg aldri har høyrt før. Vanlegvis handlar jo breakup-låtar om kor vondt det er å ende ein relasjon med nokon, medan denne låta skildrar eigentleg det motsatte av klisjeen – det å ikkje vere så trist, at bruddet ikkje går så inn på ein som ein skulle tru. Tittelen seier jo alt: “it’s ok if you forget me.
  • Låtskrivarhjarte i meg blei så forelska i låta og teksten, at eg berre måtte gjere eit forsøk på å oversetje den, og det gjekk overraskande lett og eg følte at historia fint lot seg fortelje på norsk! Det er verkeleg ikkje alltid det er så lett å gjere ei oversetjing som er rettferdig overfor originalen, men i dette tilfelle meiner eg at det ikkje blei så gale, sier Synne.

Publikummet på TikTok har talt høyt og tydelig, de ønsker seg en fullversjon. Synne svarer med å gå i studio for å gi dem nettopp det. Hun skal fremføre låten på P3Live, og samme uke blir den omsider tilgjengelig i Spotify, hvor også de som ikke er på TikTok får høre hvor magisk det blir når Astrid S tolkes av Synne Vo.