EMMA STEINBAKKEN TAR DEG MED HJEM TIL JUL

Tidligere i høst slapp Emma Steinbakken den fargefulle høstlåten «September». Nå nærmer vinteren seg med stormskritt, og dermed slipper Emma sin aller første julelåt «Stay With Me». Dette er en låt som vil gi deg høyst etterlengtet varme på en kald og grå vinterkveld.

2019 var et innholdsrikt år for 17 år gamle Emma Steinbakken. Jessheimsjenta slapp sin debut-EP og ble nominert til «Årets nykommer» under P3 Gull. Hun har spilt på festivaler over hele Norge, og på scener i Hamburg, Berlin, Brüssel og Wien. Steinbakken har et eksklusivt samarbeid med tyske Epic Germany (Sony), og har benyttet sjansen godt ved å bergta det tyske publikumet.

I tillegg til den store suksessen i Europa, har Emma Steinbakken også trollbundet det norske folk. Med sitt samarbeid med den joviale DJ/produsenten Matoma har låten “Wow” streamet over 1,3 millioner ganger på bare tre uker. 17-åringen som gjorde sin aller første opptreden på By:Larm i fjor, har siden den gang akkumulert over 20 millioner strømminger, varmet opp for Dagny, samt gjestet en rekke store festivaler inkludert Pstereo, Bergenfest, Rakettnatt, Skral og Idyll.

I oktober slapp Fredrik Domaas «Bli hos meg» gjennom Warner Music Norway. Produsentene fra Netflix-serien «Hjem til Jul 2» (eller «Home for Christmas 2» som den heter internasjonalt) likte låten så godt at de etterspurte Warner Music Norway om en kvinnelig artist som kunne covre låten slik at den passet storylinen til serien bedre. Emma Steinbakken var et naturlig førstevalg; hun tok utfordringen på strak arm og ga låten en ny drakt.

Jeg har egentlig aldri tenkt på å lage en julelåt, men så fikk jeg denne forespørselen som jeg ikke kunne takke nei til. Jeg syntes at «Bli hos meg» var sjukt fin, så jeg dro ned til studio, spilte den inn på engelsk, og ble veldig fornøyd.

Resultatet av denne utfordringen ble til «Stay With Me».

Teksten beskriver noe som flere nordmenn kan kjenne seg igjen i – selv om det ikke snakkes så høyt om. Steinbakken forklarer låten slik: «Stay With Me» handler om at man ikke har det så bra, og at julen nærmer seg og man føler seg ensom. Man håper å ha noen rundt seg, selv om man kanskje ikke helt føler man fortjener det. Jul er for mange en veldig koselig og fin tid, men for mange kan den være veldig ensom». Hun håper at denne låten kan være til trøst til alle som ikke opplever den «perfekte» julen.

Hør «Stay with me» her!