Emilie Adams slipper utenomjordisk debut

Emilie Adams slipper i dag debut-EP’en «Aliens», og er bekreftet til by:Larm.

«Å skape musikk er en positiv prosess, selv om musikken min kommer fra et mørkt sted».
For Emilie Adams er tekst og musikk en måte å være ærlig, å si det hun ellers ikke får sagt.«Musikk og melodi er viktig. Men tekstene er viktigere. Viktigst.» sier hun «Tekstene mine er personlige, og jeg bruker dem for å formidle opplevelser, følelser og tanker.»

«Aliens» er ikke en hyllest til filmen, men følelsen.
Emilie tar utgangspunkt i noe de fleste kan kjenne seg igjen i; følelsen av å være fremmed. «Man trenger ikke komme fra en annen planet for å føle seg annerledes og utenfor.»

Hittil har de fleste bare hørt stemmen hennes, men som artist favner Emilie hele den kreative prosessen; fra en melodilinje klimpres på pianoet og en tekststrofe skrives ned, til låten kan fremføres på en scene.
Å skrive en sang er en kunst, og hun har spesielt mye glede av å skrive og formidle tekster. «Jeg vil at folk skal lytte til tekstene, men de behøver ikke bety det samme for dem som for meg. De kan tolke dem på sin egen måte.»

Musikalske referansepunkter er det Emilie Adams kaller mørkt-elektronisk, som Banks og Lorde, samt alternativ og pop som for eksempel MØ, Lana del Rey og Coldplay. Og det å få samarbeide med låtskrivere og produsenter som har mer erfaring, eller bare utfordrer henne til å tenke anneledes, er til inspirasjon.
«Venner og familie lurer på hvorfor jeg plutselig skriver med andre, og hvorfor alt tar så lang tid. Og jeg sammenligner det med studiene jeg gjør på universitetet. Det er en utdannelse dette også. Å få jobbe med andre hjelper meg med å utvikle min kreative prosess. Låtskriveren i meg har hatt utrolig godt av utfordringene og samspillet de ulike samarbeidene har gitt».

I året som har gått har Emilie jobbet med, blant annet, Theo Kylin (Veronica Maggio), Linnea Södahl (Zara Larsson, Tinie Tempah), MAD FUN (Matoma, KREAM, Kygo) and TOTAL APE (Maroon 5, NEIKED) og Skinny Days (Julie Bergan, Astrid S, Gabrielle ).
«Akkurat «Aliens» er spesiell for meg. Å skrive den var rett og slett forløsende, og jeg er glad det er hovedsporet på debuten min».

«Aliens» er tilgjengelig, overalt hvor musikk kan strømmes og lastes ned her på denne planeten, fra i dag.

Emilie Adams er bekreftet til by:Larm 2018. Hun spiller på Gamla lørdag 3. mars klokken 20.30.
Les mer her.

Følg Emilie på Facebook og Instagram.

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her