Elverum et skritt nærmere fremtidens supernett

(Elverum, 3. juli 2019) Telenor er i full gang med utbyggingen av 5G-nettet i Elverum. Den første 5G-basestasjonen er nå klargjort og rett etter sommeren blir piloten aktivert.

Med sine lynraske hastigheter, minimale forsinkelser og et mer pålitelig nett, åpner 5G-teknologien for nye og uante muligheter i mobilnettet.

– Vi har nå klargjort den første 5G-basestasjonen og jobber for fullt med gradvis å skifte ut samtlige basestasjoner i Elverum sentrum. I løpet av juli bytter vi ut inntil syv basestasjoner. Deretter gjenstår det fire resterende basestasjonr i august. Når samtlige er oppgradert, vil vi være klare til å aktivere fremtidens supernett i Elverum, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Telenor er i full gang med å klargjøre Elverum for 5G forteller Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

Morgendagens teknologi er like rundt hjørnet

5G er helt nødvendig for fremtidens infrastruktur, enten det gjelder bygging av smartbyer, bruk av kunstig intelligens og styring i sanntid av milliarder av oppkoblede enheter. Innbyggerne i Elverum vil være blant de aller første i Norge som får teste 5G-løsningene.

– Vi har som mål å aktivere 5G-piloten allerede i august, og gir pilotbrukerne tilgang i september. Elverum blir da unikt posisjonert til å eksperimentere med alt fra nye kollektivløsninger til effektiviserende tiltak til nytte for innbyggerne, sier Øfsthus.

Fungerende ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus, forteller at kommunen ser frem til å teste teknologien.

– Vi har god dialog med Telenor og gleder oss til oppstart denne høsten. Dette åpner for svært spennende løsninger, og vi vurderer nå hvordan vi kan utnytte 5G for å tilby enda bedre tjenester til innbyggerne, sier Uthus.

Arnfinn Uthus, fungerende ordfører i Elverum, forteller at kommunen gleder seg til oppstarten av 5G-piloten (foto: Elverum kommune)

Pilotkundene er klare

I mars gikk Telenor ut for å rekruttere pilotkunder i Elverum som ville teste supernettet 5G. Det tok ikke lang tid før søknadene strømmet inn.

– Det er en sterk interesse for å teste 5G og vi er takknemlig for alle som har tatt kontakt. Både privatkunder og lokale bedrifter har vist en innovasjonslyst langt over forventning. Vi er nå i gang med utvelgelsesprosessen og vil ta kontakt med de heldige etter fellesferien, sier Øfsthus.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: [email protected] eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no