Else Kåss Furuseth reflekterer rundt sine vansker med å si ordet NEI i den nye boka Jeg burde kanskje sagt nei.

Pressemelding –

Else Kåss Furuseth har tidligere utgitt boken Else går til psykolog. Det var en bok som åpnet døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiste et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge?

I høst er Else igjen bokaktuell og tittelen på årets bok er Jeg burde kanskje sagt nei.

«Jeg burde kanskje sagt nei», er setningen som durer og går gjennom boken, der Else ser tilbake på sitt liv som ja-menneske, og forsøker å forstå hvorfor hun har slått til på så mange idiotiske ideer som har kommet i hennes retning.

Jeg burde kanskje sagt nei er en samling unike, morsomme og hjerteskjærende historier. Det er en bok som reflektere rundt egen grensesetting, men som kanskje i bunn og grunn ender opp med å stille et vanskeligere spørsmål: Kan vi i det hele tatt endre på de mest inngrodde sidene av personligheten vår?

Store vansker med å si ordet NEI
-Jeg må innrømme at dette er noe som har fulgt meg hele
livet: Min manglende evne til å ta i bruk et lite ord på tre bokstaver. Sannheten er at jeg har to talefeil. Jeg sliter med å uttale bokstaven R, og jeg har store vansker med å si ordet NEI. Hvis man
ikke sier nei, må man si ja. Og hvis man sier ofte ja, kan man også
ofte ende opp med å gjøre mye rart.
Jeg har gjort mye rart. Alle som kjenner meg vet det. Mange av
dere som ikke kjenner meg også. En del av tingene jeg har gjort
har skjedd i offentligheten, dessverre vil kanskje noen si.
Denne boka er et ærlig forsøk på å finne ut av hvorfor jeg har blitt
et ja-menneske, og hva det har gjort med livet mitt, skriver Else Kåss Furuseth i boken.

Videre understreker hun i teksten: «Jeg kan ikke love at du lærer noe. Oppskriften på livet må
du antagelig finne et annet sted. Ring Pølsa Pettersen eller Erik
Bertrand Larsen. Fyr av en DM til Durek. Noen nyttige tips om
hva du absolutt ikke burde gjøre, det kan jeg nok likevel bidra
med.»