Ed Sheeran og Elton John gir ut julelåta «Merry Christmas»

Pressemelding –

To av verdens største artister, Ed Sheeran og Elton John, ringer julen inn med sin helt nye single «Merry Christmas» utgitt via Asylum/Atlantic i dag. Lytt til den her. Låta har også fått en morsom musikkvideo regissert av Jason Koenig som du kan se her.

«Merry Christmas» sørger for den perfekte dose julestemning – fullpakket med bjelleklang, oppløftende arrangementer og harmonier med hjertevarmende tekster som: “So kiss me under the mistletoe / Pour out the wine let’s toast and pray for December snow / I know there’s been pain this year but it’s time to let it go / Next year you never know, but for now, Merry Christmas.”

Den storslåtte låta er skrevet av Ed Sheeran/Elton John og produsert av Steve Mac og feirer samtidig et 10+ år langt vennskap der vi ser de to samarbeide for første gang på en offisiell single utgivelse noensinne. Likevel er det ikke parets første inntog i julemusikken – i 2017 sikret Ed Sheeran den ettertraktede førsteplassen i Storbritannia i jula med balladen «Perfect», samtidig som Eltons klassiker fra 1973, «Step Into Christmas», har blitt en av julesangene i høyest rotasjon gjennom tidene.

Den offisielle musikkvideoen for «Merry Christmas» – skrevet av Jason Koenig, Jenny Koenig og Ed Sheeran – bidrar med enda et lag med julestemning i det den hyller scener fra ikoniske jule-musikkvideoer og julefilmer. Ved hjelp av Mr Blobby, Jonathan Ross, Big Narsie, Michael McIntyre og The Darkness, ser vi dem gjenskape scener fra Whams «Last Christmas», Shaking Stevens «Merry Christmas», The Snowmans «Walking In The Air», East 17s «Stay Another Day» med flere. I løpet av jula I år vil alle royalties fra singelen og inntjening fra salg bli donert likt mellom mellom Ed Sheerans Suffolk Music Foundation og Elton Johns Aids Foundation.

Ed Sheeran Suffolk Music Foundation er en veldedig musikk stiftelse som har som mål å hjelpe unge under 18 som bor i Suffolk i Storbritannia med små, men nyttige midler for å kunne hjelpe dem studere eller spille musikk. Disse midlene kan bli brukt til nesten hva som helst, som å kjøpe et instrument, finansiere musikkstudier, eller betale for øvingslokaler.

The Elton John AIDS foundation ble etablert i 1992 og er en av de ledende selvstendige AIDS organisasjonene i verden. Stiftelsens mål er enkelt; å få en slutt på AIDS epidemien. Stiftelsen er dedikert til å overkomme stigmatiseringen, diskrimineringen og neglisjeringen som hindrer oss i å ende AIDS. Med mobiliseringen av vårt nettverk av generøse støttespillere og partnere, finansierer vi lokale eksperter på tvers av fire kontinenter som utfordrer diskriminering, hindrer infeksjoner og tilbyr behandling samt påvirker de med politisk makt til å få en slutt på AIDS. Vi slutter ikke før AIDS epidemien er over.