Dykk med Garmin Descent G1

Pressemelding –

Gled deg til nye eventyr, både under og over vann, med den spennende dykkecomputeren Garmin Descent G1 med flere dykkemodus, helsefunksjoner, aktivitetsprofiler og lang batteritid med solcellelading

Garmin lanserer Descent G1 og Descent G1 Solar – dykkecomputere i klokkestørrelse med innovativ dykketeknologi, treningsfunksjoner, døgnkontinuerlig helseregistrering , smartklokkefunksjoner og solcellelading – stilig innpakket i et robust design.

”Uansett om du planlegger å kjøpe din første dykkecomputer, eller om du ønsker deg en smartklokke som passer en aktiv livsstil, er Descent G1 en perfekt partner. Dykkecomputeren passer for alle dykkere, også de som ofte er aktive på land. Descent G1 er utviklet for allsidig bruk, med multisportprofiler og en mengde andre funksjoner som passer for den aktive”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Descent G1 har utgangspunkt i Garmins innovative dykketeknologi og med solcellelading som ekstra funksjon, i tillegg til at man også kan benytte dykkecomputeren som en avansert GPS-smartklokke når man er på land”.

Utviklet for å tåle utfordringer, med et spennende design
Descent G1 leveres med et stilig design og en høyoppløst, krystallklar 45 mm skjerm. Dykkecomputeren er vanntett ned til 10 ATM (100 meter) og er testet i henhold til teknisk standard EN133319 for dykking med induktive knapper og safirlinse. Descent G1 er en robust smartklokke, perfekt for eventyr både under og over vann. Dykkecomputeren leveres i ulike modeller, i flere farger og er kompatibel med Garmin QuickFit®-armbånd, som gjør det enkelt å bytte mellom korte og lange remmer som kan benyttes utenpå våtdrakten. QuickFit®-løsningen gjør at man raskt og enkelt også kan skifte stil på klokken slik at den også passer til bruk på trening, eller ved andre anledninger om det er ønskelig. Descent G1 leveres med et oppladbart batteri, med opptil 25 timers batteritid i dykkemodus, opptil 3 uker batteritid i smartklokkemodus og opptil 4 måneder batteritid i smartklokkemodus for de modellene som leveres med solcellelading1.

Detaljert dykkestatistikk
Klokkene i Descent G1-serien leveres med funksjoner som passer både for nybegynneren og for den som er mer erfaren. Dykkecomputeren støtter flere ulike dykkemodus, bruk av en eller flere dykkeflasker (inklusive luft, nitrox, trimix og 100% O2), måler apnea, fridykk og rebreather. G1-serien leveres også med et 3-akset digitalt kompass og dybdealarm med vibrasjon. Dykkecomputeren viser dybde, dykketid, temperatur, NDL/TTS, opp- og nedstigningshastigheter, gass-miks, PO2, N2 loading, dekompresjon/sikkerhetsstopp, klokkeslett – alt er justerbart for ønskelig brukeroppsett. Fridykkere kan se informasjon for tilpassede dykk og få skjermvisning for apnea-modus, i tillegg til beregning av data for opp- og nedstigninghastighet som kan analyseres mellom dykkene. Descent G1 markerer automatisk stedet man gikk i vannet og dykkepunktet i vannoverflaten ved å benytte den innebygde støtten for multi-GNSS-satellitter og logger disse punktene i appen Garmin Dive™2. På denne måten kan dykkeren analysere hvert dykk, se maksimal dybde og tid under vann. Alle innstillinger for Descent G1 gjøres enkelt i appen Garmin Dive. For planlegging kan man finne og vurdere populære dykkesteder, og score på disse, som andre har gjort.

Helseregistrering og sportsapper
Descent G1 serien leveres med et stort utvalg av helsefunksjoner, som inkluderer søvnregistrering og Sleep Score, samt aktivitetsprofiler for trening både innendørs og utendørs. Dette er profiler for blant annet svømming, gåturer, løping, sykling, yoga og surfing. Med den integrerte Surfline Widget får man som surfer en visuell presentasjon av tidevannsinformasjon, bølgehøyde, vind og bedømming av surfekvalitet rett på håndleddet. Descent G1 serien registrerer og måler prestasjon med Garmins avanserte treningsfunksjoner som VO2 maks, metabolsk alder, treningsstatus, restitusjonstid, HIIT treningsøvelser og daglige forslag til treningsøvelser3.

Trådløse funksjoner
Ved hjelp av avanserte trådløse funksjoner er Descent G1 et nytteverktøy. Dykkecomputeren leveres med Garmin Pay, for kontaktløs betaling. Via smartvarsler kan man se telefonanrop, sms, kalenderpåminnelser, oppdateringer fra sosiale medier, nyhetsoppdateringer og mer når klokken er tilkoblet kompatibel smarttelefon. Descent G1 kan benyttes med både Android og Apple® smarttelefoner. Klokken er også kompatibel med appen Connect IQ™ , som gjør det mulig å tilpasse klokken etter eget ønske med urskiver, datafelt, apper og ulike widgets.

inReach-kompatibilitet og hendelsesdetektering
Når man er ute på tur og i krevende terreng, eller områder uten telefondekning, kan Descent G1 tilkobles satellittkommunikasjonsenheten inReach® Mini 2. Ved hjelp av inReach-teknologien kan man via Descent G1 aktivere interaktive SOS-varsler om nødsituasjoner oppstår3. Ved dykking benyttes et inReach Mini dykkeetui (selges som tilbehør). inReach-teknologien gir også mulighet for venner og familie å følge turen. Uansett hvor man befinner seg (over vann) kan man sende og motta meldinger. Skulle en uforusett hendelse oppstå kan også Garmin Connect Mobile automatisk sende en melding til preprogrammerte nødkontakter om posisjon4.

Descent G1 og Descent G1 Solar er tilgjengelig på lager og selges til veiledende utsalgspris på kr 5 899,- respektive kr 6 999,- For mer informasjon, les mer på Garmin.no / https://www.garmin.com/nb-NO/p…

1Forutsetter kontinuerlig bruk utendørs i 3 timer med lysforhold som tilsvarer 50 000 lux

2Krever tilkobling via app på kompatibel smarttelefon og tilkobling til Descent G1 eller Descent G1 Solar

3Les mer på: Garmin.com/ataccuracy

4Krever et aktivt satellittabonnement. Bruk av satellittkommunikasjonsenheter kan være begrenset eller forbudt i enkelte juridiksjoner. Brukeren har selv ansvar for å etterfølge gjeldene lovgivning der enheten skal brukes.

5Når parkoblet med kompatibel smarttelefon. For mer informasjon om krav og begrensninger for sporing og sikkerhet, les mer på: Garmin.com/safety