Devandra Banhart annonserer nytt album

Devandra Banhart annonserer sitt nye album, Ma, som blir utgitt 13. september 2019 via Nonesuch Records. Dette er Banharts første album siden albumet Ape in Pink Marble fra 2016. Ma er proppfull av vakre, ømme, selvbiografiske vignetter, hvilket markerer et skifte fra den soniske eksperimenteringen man kunne finne på hans tidligere album til en mer intrikat, fengslende historiefortelling og følelsesfylt intimitet.

Banhart foretrekker organiske lyder som følgesvenner til hans stemme og gitar, med arrangementer styrket av strenger, treblåsere, messing og keyboard. I dag har Banhart også premiere på hans fantasifulle, surrealistiske musikkvideo for den første singelen “Kantori Ongaku”. Se den her.

“Kantori Ongaku” kan oversettes fra japansk til “country musikk” og er et nikk mot den eksperimentelle poplegenden Haruomi Hosono, en av grunnleggerne bak det innflytelsesrike elektronika-bandet Yellow Magic Orchestra. Musikkvideoen viser en reise som går i sirkel bestående av vignetter som spiller på det drømmende ved intime aktiviteter. Fargerikt regissert av Giraffe Studios, inneholder videoen også gjesteopptredener samt en kort tekst som etterspør donasjoner til I Love Venezuela Foundation.

Ma blir Devandra Banharts tredje album for Nonesuch, og adresserer – ofte på en fornøyelig skrå måte – den betingelsesløse naturen ved en mors kjærlighet, ønske om å ta vare på, å formidle visdom, lengselen etter å etablere forholdet mellom mor og barn, og konsekvensene av at dette båndet brytes. Banhart nærmer seg ikke albumets tema på en bokstavelig måte, men heller ved å betrakte det, hentyde til det og se på konseptet morskap fra ulike vinkler. På den måten har han skapt et album med flere, sammenvevde fortellinger. De tar for seg både det personlige og det globale, med subtile selvbiografiske betraktninger om livet og døden samt tanker rundt verdens usikre tilstand.

De mange muntre øyeblikkene ved Ma er balansert med det dype, melankolske og selv dystre. Tre låter utføres på spansk, språket som er like mye Banhards morsmål som engelsk, og en låt på portugisisk. 

Banhart, som tilbrakte barndommen i Venezuela, har blitt dypt berørt av fattigdommen og fortvilelsen han ble vitne til der. Hans bekymring over situasjonen i hans hjemland gjorde at han ble trukket tilbake til det spanske språket: “Broren min er i Venezuela, kusiner, fettere, tanter og onkler. De holder pusten, i stillstand. Det er denne hjelpeløsheten. Dette stedet som har vært en mor for deg, og som du også er mor til – det lider sånn. Det er ingenting du kan gjøre annet enn å sende kjærlighet og forbli i den sorgfulle tilstanden.”

Følg Devandra Banhart på FacebookInstagramYouTube og Twitter for å få med deg oppdateringer. 

Ma Tracklisting:

 1. Is This Nice?
 2. Kantori Ongaku
 3. Ami
 4. Memorial
 5. Carolina
 6. Now All Gone 
 7. Love Song
 8. Abre Las Manos
 9. Taking a Page
 10. October 12
 11. My Boyfriend’s In The Band
 12. The Lost Coast
 13. Will I See You Tonight? (featuring Vashti Bunyan)

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her