Dette skjer på Høstutstillingen denne helgen

Pressemelding –

Oslo kulturnatt
Fredag kl. 18.00–22.00

Fredag 15. september byr Norske Billedkunstnere (NBK) på gratis inngang til Høstutstillingen mellom kl. 18.00–22.00, med offentlige omvisninger kl. 19.00 og 21.00.

Kristine Marie Aasvang: Glaumr | Performance
Lørdag kl. 13.00

Glaumr er et verk som består av samtidsmusikk, fremført live av musikere under Høstutstillingen. Tittelen på verket er hentet fra landets lengste elv Glomma, eller Glåma som er navnet på den øvre delen av elva. Navnet kan stamme fra verbet å glåma, som betyr «skinne svakt og blekt», eller være en avledning av det norrøne glaumr, som betyr «larm» eller «ståk».

Verket er inspirert av Die Moldau, en av satsene i orkesterstykket Ma vlast – en samling nasjonalromantiske tonedikt av Bedřich Smetana. I komposisjonen har Kristine Marie Aasvang forsøkt å fange «personligheten» eller «sjelen» til Glomma, som renner fra sitt utspringspunkt i Aursunden, nordøst for Røros, til sitt utløp i Oslofjorden ved Fredrikstad.

– Jeg ønsker å tilgjengeliggjøre lytteopplevelser i utstillingssammenheng og skape opplevelser som kan vekke hele kroppen. Jeg har stor tro på kunst som en portal inn til det ubevisste i mennesket, og opplever stadig vekk at det kan skape en nærere tilknytning til omgivelsene, verden. Denne kontakten som kan oppstå i kunst generelt, og for meg musikk og lyd spesielt, er magisk og virkningsfull.

Performancen foregår i overlyssalen.

Medvirkende: Selma French, Julie M. Kleive, Kristoffer Momrak, Arnfinn Gursli Langesæter og Tale Vang Ellefsen

Familieverksted
Lørdag og søndag fra kl. 12.00–16.00

Kombiner utstillingsbesøk med familieverksted, og ta med deg kunstverkene hjem! Gratis med inngangsbillett.

Offentlig omvisning
Søndag kl. 14.00

Se Høstutstillingen med en av våre fantastiske formidlere. Norske Billedkunstnere tilbyr offentlige omvisninger i utstillingen hver søndag kl. 14.00 gjennom hele utstillingsperioden.