Dette er Norwegians nye norske halehelt

I år er det 100 år siden den folkekjære lyrikeren Hans Børli ble født. Nå har «skogens dikter» blitt Norwegians aller nyeste halehelt.

Norwegians aller nyeste Boeing 737 MAX 8 flyr nå med hedmarkingen Hans Børli (1918-1989) på halen. Det var tidligere finansminister og nå fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen som foreslo den norske lyrikeren som halehelt hos Norwegian. Han har ved mange anledninger trukket frem Hans Børlis forfatterskap, også fra Stortingets talerstol. Her er Sigbjørn Johnsens hilsen til den nye halehelten:

Nå kan du reise verden rundt, Hans – med fly.
Og mye lenger enn du fo’r med Tjæreborg til Kanariøyene.
Du har likevel reist lenger enn de fleste i ditt dikterunivers.
Fra de lave maurstiene blant brukne strå på landjorda
til stjernehimmelens uendelige hvelving over menneskene.

– Vi er glade for at Hans Børli blir halehelt på Norwegians nye fly. Det blir litt symbolsk; vi opplever at Børli har nådd nye høyder i løpet av jubileumsåret. Nå tar Børli virkelig av, sier Randi Heggland Strøm, prosjektleder for Hans Børli-jubileet. 

– Vi i Norwegian gratulerer så mye med 100-årsjubileet og er glade for at vi kan bidra til markeringen. Det er veldig hyggelig at Sigbjørn Johnsen har engasjert seg og foreslått Hans Børli som halehelt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Om Norwegians halehelter:
Da Norwegians første Boeing 737-300 tok av i 2002, utfordret selskapet et veletablert og langvarig flymonopol. Derfor falt det oss naturlig å smykke halefinnene på våre fly med personer som har sprengt grenser, utfordret normer og inspirert andre. I dag har vi halehelter fra flere av landene vi har etablert oss i, inkludert alle de nordiske landene, Spania, Frankrike, England, Irland, Skottland og USA.

Kontakt for presse:
Senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson
E-post: astrid.mannio[email protected] 
Tlf: 466 32010

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 10 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube