Det skjer i Groruddalen!

Pressemelding –

Deichman ønsker å vise mangfoldet i Groruddalen, og vi kjører for sjette år på rad i gang med Groruddalen Litteraturfestival. I år med mange store navn på plakaten.

Festivalen har ulike tema fra år til år, men det er ofte et sterkt innslag av forfattere med lokal forankring. Årets festival har et tema som sier noe om Groruddalen i dag: Muligheter. Festivalen vil vise at Groruddalen er et sted fullt av muligheter både for de 150 000 menneskene som bor der, for de som besøker Groruddalen, og for selve stedet.

Fra 23. til 28. oktober fylles syv biblioteker i Groruddalen med et mangfold av arrangementer, forfattersamtaler og aktuelle temaer.

– Programmet i år er både unikt og annerledes, og tematikken berører oss alle på en eller annen måte. I en hektisk hverdag er det lett å glemme alle mulighetene som finnes, og vi håper årets festival kan gi inspirasjon til å oppdage nye. Vi er stolte over å få mulighet til å presentere kjente og ukjente stemmer, og vise hvilket bredt spekter av mangfold og historier Groruddalen har å by på, sier festivalsjef Line Remøe.

Se programmet her

Festivalen foregår på Deichman Bjerke, Deichman Bredtveit, Deichman Nordtvet, Deichman Romsås, Deichman Stovner, Demo Linderud og Furuset bibliotek og aktivitetshus.

Litteraturdalen

– Groruddalen er landets mest litterære dalføre målt i antall forfattere og utgivelser. Noen av landets fremste forfattere er født og oppvokst her, så det er mye å ta av med hensyn til fortellinger og livserfaringer, sier biblioteksjef for Deichman Knut Skansen.

Årets GroLitt utforsker mulighetene framtiden kan by på, både av utvikling og utfordringer. Det gjør festivalen gjennom å diskutere science fiction, framtidas litteratur, identitet, språk, oversettelse, kultur, generasjonsmøter, KI og leselyst.

Disse kommer: Zahid Ali, Nadia Ansar, Kristopher Schau og Alexander Sandtorv, Marta Breen, Thomas Hylland Eriksen, Hani Hussein, Gro Dahle, Bjørn Hatterud, Simon Stranger, Hilde Østby, Hamza Hirsi, Kamzy Gunaratnam, og mange flere.

En viktig satsning for Deichman

– All aktivitet på Deichman handler om å formidle og synliggjøre kunnskap, fakta og ikke minst fortellinger om det å være menneske. Skjønnlitteraturen gjør det mulig å skifte perspektiv og horisont og slik forstå mer av både verden, lokalsamfunnet og naboen din. Å få flere til å oppdage og oppleve mening, sammenhenger og «broer» tror jeg gjør Oslo til en bedre by både på samfunns- og individnivå, mener Knut Skansen.

Uansett hvem du er og hvor du kommer fra, er det lett å finne et interessant arrangement under festivalen – enten du er fra Groruddalen, bor i Groruddalen eller bare er interessert i spennende samtaler, forfattermøter og god stemning.