Christopher Paolini er tilbake med ny bok i bestselgende serie

Han ble oppført i Guinnes rekordbok som verdens yngste forfatter av en bestselgende serie. 20 år etter at han debuterte med fantasyromanen Eragon er Christopher Paolini tilbake med ny bok i den bestselgende Arven-serien.

Paolinis nye bok Murtagh kan leses som en frittstående fantasyroman, og handlingen starter ett år etter hendelsene som avsluttet forrige bok i Arven-serien. Murtagh er en av Paolinis mest populære karakterer og i denne romanen får han sin egen fortelling.

Fantasyserien Arven er en New York Times bestselgende serie på nå fem bøker. Christopher Paolini (f. 1983) begynte å skrive den første boken da han var 15 år, og i 2002 fikk han den selvpublisert som 17-åring. I 2003 ble den publisert på ny av Alfred Knopf Books for Young Readers, under Penguin Random House.

Arven-serien har solgt over 40 millioner bøker på verdensbasis og selges i mer enn 50 land. Da Paolini publiserte fjerde bok i serien i 2011 hadde bøkene solgt mer enn 20 millioner, noe som ga han en plass i Guinnes rekordbok som verdens yngste forfatter av en bestselgende serie.

Helt siden Paolini entret den litterære scenen har han blitt hyllet av kritikere. The Washington Post har omtalt han som «en ekte sjeldenhet» og The Boston Globe har kalt han «en trollbindende fantasyforfatter»

Disney + utvikler en TV-serie basert på bøkene, hvor Paolini vil medvirke som manusforfatter og eksekutiv produsent.

Murtagh er oversatt til norsk av John Grande og er i salg fra 14. november.

Arven-serien består av:
Eragon
(2003)
Den eldste
(2005)
Brisingr
(2008)
Arven
(2011)
Murtagh
(2023)