Chris Holsten tar oss med bak fasaden og slipper debutalbum!

Pressemelding –

Albumet deles i to deler, og har fått tittelen «Bak en Fasade». Første del slippes 17. september via Warner Music Norway.

Etter å ha preget radiolistene og Spotifys topplister gjennom store deler av 2021 med singlene «Smilet i ditt eget speil» og «Bare når det regner», slipper Chris Holsten første del av sitt norskspråkelige debutalbum.

Holsten viste en ny side av seg selv da han var med i Hver gang vi møtes i 2020. Samme år mottok han sin første Spellemannpris for Årets Låt for «Hvis verden» sammen med Frida Ånnevik, og singelen førte ikke bare til den prestisjetunge prisen, men også Chris inn på et nytt spor som artist og låtskriver.

– Det norske språket føles mer nakent og har færre ord. Det førte til at jeg tillot meg selv å dykke dypere, forteller han.

Den første låta Chris skrev til sitt debutalbum var singelen «Smilet i ditt eget speil», som ble sluppet våren 2021. Låta er 2x platinum, har ligget 11 uker som #1 på norske radiolister og peaket som #5 på Spotify-charten. I sommer fulgte andresingelen «Bare når det regner», som har passert gull og som for tiden ligger høyt på Spotify- og radiolistene i Norge. Mens singlene for mange har blitt lydsporet til sommeren 2021, har Holsten skrevet ferdig del 1, og som albumtittelen indikerer, tar han lytteren med til sitt innerste.

Låta «Bak en fasade» er en slags konsekvens av «Smilet i ditt eget speil». Erfaringer jeg opplevde som liten og det jeg synger om i «Smilet i ditt eget speil» har også gjort at jeg i voksen alder har bygd et slags skall som til tider kan være vanskelig å trenge igjennom. Det å slippe noen helt inn, dykke ned i følelser og ikke minst dele dette med en annen kan være skummelt og fasaden blir mer som en egen forsvarsmekanisme. Og en egen akilleshæl, sier Holsten.

For Chris har det å jobbe med et albumformat vært en rikere prosess enn å slippe singler, og han mener det har vært lettere å skrive helhetlig og holde på den røde tråden. Han beskriver en intens skriveprosess med Synne Vo, Emilie Hollow og Alexander Fallo på en hytte i Hafjell hvor han ønsket å gjøre ting på gamlemåtenmed få instrumenter og minimalt med utstyr. Produksjonen vokste senere ut fra de enkle skissene, og ble ferdigstilt av Lars Rosness, Benjamin Giørtz og Holsten selv, som har produsert eget materiale for første gang.

Chris beskriver del 1 som melankolsk, men understreker at del 1 og 2 av «Bak en Fasade» skal vise et helt følelsesregister.

Alt skal henge sammen, lover han, og forteller at del 2 skal ferdigstilles samtidig som han er på en omfattende norgesturné med 30 konserter, hvorav flere av turnédatoene allerede er utsolgt (med full kapasitet).

«Bak en fasade», del 1 slippes 17. september via Warner Music Norway. Del 2 slippes tidlig 2022.

TURNEOVERSIKT:
01. oktober: Båtsfjord i Fest, Båtsfjord
02. oktober: Ofelas, Kirkenes
08. oktober: Terminalen Byscene, Ålesund
09. oktober: Larris Scene, Førde
16. oktober: Buen Kulturhus, Mandal
17. oktober: Sandnes Kulturhus, Sandnes
22. oktober: Arena Nord-Norge, Harstad
23. oktober: Festiviteten, Haugesund
29. oktober: Verket Scene, Moss
30. oktober: Festiviteten Bar og Scene, Hamar
04. november: Støren Kulturhus, Støren
05. november: Byscenen, Trondheim
06. november: Fjellhallen, Gjøvik
10. november: Drammens Teater, Drammen (ekstrakonsert)
11. november: Drammens Teater, Drammen
12. november: USF Verftet, Bergen
13. november: Brygga Kultursal, Halden
18. november: Ælvespeilet, Porsgrunn
19. november: Kick, Kristiansand
24. november: Lillestrøm Kultursenter, Lillestrøm
25. november: Askim Kulturhus, Askim
26. november: Rockefeller, Oslo
02. desember: Driv, Tromsø
03. desember: Svømmehallen Scene, Bodø
10. desember: City Scene, Alta
11. desember: Arktisk Kultursenter, Hammerfest
15. januar: Byscenen, Trondheim (ekstrakonsert)
27. januar: Rockefeller, Oslo (ekstrakonsert)