Chris Holsten følger opp suksessdebuten «Bak en fasade»

Chris Holsten slipper nytt album, «Gå bli lykkelig, du».

– Jeg trengte å utforske meg selv, og gjøre noe annerledes, sa Chris Holsten, da han ga ut første singelen Rekk opp hånda, i våres. Låta viste utvilsomt en ny og personlig side av artisten, som har fått formidabel suksess med låter som Smilet i ditt eget speil og Bare når det regner. Han fulgte opp med singlene I eget selskapog Tre sekunder, som på mange vis satte startskuddet for albumet, da låtene fanger essensen av tematikken på plata.

– «Gå bli lykkelig, du» beskriver konsekvensene av å være i eget selskap til man er klar for å føle igjen. Jeg har måttet lære å kjenne meg selv, gi slipp og stå i det, sier artisten fra Lillestrøm. På det nye albumet fortsetter han å utforske seg selv, og er ikke redd for å dykke ned i det såre og ærlige. Holsten synger om alt som kunne vært, alt som ikke ble, og ikke minst om å gå videre.

– Jeg har aldri lagt skjul på at det er mye følelser og et mørke i meg, og jeg ønsker å være ærlig om det. Forhåpentligvis kan det være til trøst og hjelpe andre, sier Holsten, som ofte har sagt at det å skrive er den beste terapien for ham.

Chris Holsten ble en av landets største artister da han slapp singelen «Smilet i ditt eget speil» i 2021. Låta lå som nummer én på radiolista i mange uker og har så langt solgt til 8x platina med over 30 millioner strømminger. Han fulgte opp med singler som For evig og Slå hjerte, slå, og debutalbumet «Bak en fasade» som ble sluppet i to deler i 2021 og 2022. Albumet har så langt strømmet 80 millioner ganger (3x platina), og Holsten mottok Årets Låt og Årets Artistunder P3 Gull samt Spellemannprisen for Årets Låt, for andre år rad for «Smilet i ditt eget speil» («Hvis verden» 2020).

Han avsluttet fjoråret med å holde en utsolgt konsert i Oslo Spektrum, og nå har Chris sluppet nyheten om at han returnerer 20. januar 2024. Selv beskriver han det hele som en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse, og at opplevelsen av å stå på scenen i Spektrum var noe av det villeste han har vært med på.

Da Chris gikk i studio for å lage «Gå bli lykkelig, du», jobbet han med flere av de som var med på første plata, men denne gangen er kjernen i tekst og melodi er laget med Stephan Gracia Slaaen, som også er hans faste gitarist på scenen. De to har blitt svært nære under prosessen, og Holsten sier at det er noe fint med å kunne dele tilhørighet både i studio og live. Plata har han produsert sammen med Lars Kristian Rosness, Benjamin Giørtz og Askjell Solstrand, og Chris sier de tok et bevisst steg bort fra debuten, men at man definitivt vil kjenne igjen lydbildene hans.

«Bak en fasade» albumet ble for meg en suksess og det er alltid litt skummelt og gå i gang med album nummer to, men jeg føler jeg har vokst veldig i prosessen, både tekstlig og ved å utforske nye lydbilder.

Hør albumet her

Rekk opp Hånda – turnè:

03.11.23: Svømmehallen, Bodø

15.11.23: USF Verftet (Røkeriet), Bergen

16.11.23: USF Verftet (Røkeriet), Bergen

17.11.23: Stavanger Konserthus (Zetliz), Stavanger

30.11.23: Train, Aarhus (DK)

01.12.23: Amager Bio, København (DK)

15.12.23 Tapperiet på Dahls, Trondheim (ekstrakonsert)

16.12.23: Tapperiet på Dahls, Trondheim (utsolgt)

20.01.24: OSLO SPEKTRUM, Oslo (få billetter igjen)

Fotocredits: Sara Angelica Spilling