Chris Holsten dykker ned i barndommen på sin nye låt

På sin nye singel «Smilet i ditt eget speil» har Chris Holsten dykket ned i barndommen. Resultatet er en av hans mest personlige låter til nå.

Nye innganger/Under overflaten

«Da jeg først begynte å skrive tekster på norsk merket jeg at det ble en annen type ærlighet i tekstene enn jeg er vant til. Det var noe jeg likte, det å gå dypere føltes bare naturlig. Selv om mange nok assosierer meg med norskspråklig musikk nå på grunn av «Hvis verden», er jo dette nytt og føles ut som et nytt kapittel for meg, som jeg gleder meg veldig til. Kanskje dette her også er en konsekvens av å bli eldre, det å finne en ny mening i musikken man lager?» forteller Chris.

Å skrike under vann kan nok av mange tolkes som et metafor, men tekstlinja er basert på eget liv. De fleste barn elsker å bade, men for Chris sin del handlet kjærligheten til vannet om det fristedet han fant. Kanskje var det allerede da en metafor for noe annet.

«Å være under vann var et lukket rom der jeg kunne skrike så høyt jeg bare ville. Bare få ventilert alt ut». 

Med denne låta viser Holsten seg fra en ny side, men bevarer også det som tidligere har definert han som artist. Man finner fortsatt elementer av soul og gospel, og det er fortsatt moderne og elektronisk. 

«Smilet i ditt eget speil» er skrevet sammen med Alexander Fallo og Synne Vo, og er produsert av Lars Kristian Rosness, Benjamin Giørtz og Chris selv.

Dette er første ut av det som blir Holstens albumdebut på norsk. 

Lytt til «Smilet i ditt eget speil» her!