Carnival Kids er tilbake med ny, tung single

De ambisiøse rockerne i Carnival Kids er tilbake med ny musikk etter den energiske, selvtitulerte EPen som ble sluppet i fjor vår. Nykommeren «Trick Myself» fortsetter litt i samme spor der sistnevnte EP slapp og tar, i følge bandet, for seg hvordan«man tror man skal klare å gjøre ting bedre, men ender opp i det samme selv-destruktive sporet gang på gang». Med dette ønsker de å formidle at man ikke er alene om det å ikke klare og forandre seg til det bedre, samtidig som det er en tøff låt som markerer de er tilbake.

Singelen skiller seg likevel fra bandets tidligere låter ved å inkludere gjestevokalist for første gang, i form av Helene O’Loughlin. «Eric hørte masse på Pixies rundt innspillinga og foreslo å ha med en kvinnelig vokalist. Noe vi føler løfta låta et par hakk.»,forteller trommis og vokalist Andreas.

Selve skriveprosessen startet prosessen i et lite prosjektstudio hvor de først fant ut av åpningsriffet og versene før de ble tatt med til øvingsrommet der hvert bandmedlem fokuserte på å utvikle sine deler. «Så sydde vi det sammen til en fet ullgenser», før turen gikk til studioet til Bjarne Stensli for innspilling.

Men den norsk-engelske firerbanden har mer musikk på lur og «Trick Myself» er kun første smakebit på et kommende studioalbum som slippes tidlig neste år. Så langt kan de røpe at, «Albumet er mørkere enn ting vi har gjort tidligere. Vi har forsøkt å strekke oss enda litt lengre med tanke på instrumentering og låtskriving», forklarer Andreas.

Med et år siden forrige EP og tre år siden debutalbumet While The World Keeps Endingføles det deilig å endelig slippe ny musikk, «Det føles som vi har begynt på et nytt kapittel. De siste årene har vær t ganske hektiske for alle i bandet, så det har vært veldig befriende å komme ordentlig i gang med Carnival Kids igjen.»

«Trick Myself» kan du lytte til fra 26. oktober her

Følg Carnival Kids på FacebookInstagram og YouTube.

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her