Bygger regionalt kraftsenter for digitalisering i Fredrikstad Øivind M. Kvammen, markeds- og forvaltningsdirektør i eiendomsselskapet Værste, og Jørgen Brække, leder for Sopra Steria i Fredrikstad.

Pressemelding –

Sopra Steria har inntatt den nye sentrumsbydelen Værste i Fredrikstad. Nå skal de ansette Østfolds dyktigste teknologer.

– Østfoldinger trenger ikke lenger reise inn til Oslo dersom de vil jobbe med Norges fremste digitaliseringsprosjekter. Vi skal bygge opp en digitaliseringshub i Fredrikstad, og er nå i gang med å rekruttere 50 av de flinkeste konsulentene og utviklerne i Østfold-området, sier Jørgen Brække.

Han leder Sopra Sterias nyopprettede Fredrikstad-kontor, som nylig flyttet inn i toppetasjen i nybygget Dokka 6. Herfra er målet å bygge opp et regionalt kraftsentrum for digitalisering.

– Vi ser et stort potensial for vekst. Det bor mange mennesker med høy fagkompetanse i området, mye takket være Høgskolen i Østfold. Foruten mye kortere vei til jobb kan vi tilby et levende arbeidsmiljø med gode kolleger, spennende oppgaver og faglig utvikling i landets ledende konsulentselskap for digitalisering, sier Brække.

Værste: – Godt nytt for Østfold

Sopra Sterias etablering i Fredrikstad er gode nyheter både for byen og for Østfold-området. Det mener Øivind M. Kvammen, markeds- og forvaltningsdirektør i eiendomsselskapet Værste.

– Mange vil gjerne bo i Østfold, men antall kompetansearbeidsplasser har dessverre gått ned de senere årene. Jeg er svært glad for at en aktør som Sopra Steria, som har blitt kåret til Norges beste arbeidsgiver seks år på rad, nå satser i Fredrikstad, sier han.

Satser der kompetansen er

Den siste tiden har Sopra Steria åpnet kontorer i Drammen, Bergen, Kristiansand og Tromsø. Foruten Oslo har selskapet i en årrekke vært etablert i Stavanger og Trondheim.

– I Norge har vi en ekstrem mangel på teknologer. Da er det naturlig for oss å skape attraktive arbeidsplasser der hvor kompetansen befinner seg, som i Østfold. Nå gleder vi oss til å vokse i Fredrikstad, sier Jørgen Brække.

I første rekke er det erfarne konsulenter og utviklere Sopra Steria nå skal rekruttere til sitt Fredrikstad-kontor.

– Når vi har bygget opp en base med seniorkonsulenter i Fredrikstad, skal vi gå i gang med å sikre oss de beste nyutdannede kandidatene fra Høgskolen i Østfold. Vi har allerede et positivt samarbeid med høgskolen, sier Brække.