Bli med og stem fram en ny direkterute mellom Stavanger og München!

Nå kan alle i Stavanger-regionen, Norge og resten av verden bidra til å utvide rutetilbudet på Sola. Det tyske flyselskapet Eurowings arrangerer konkurransen Vote & Fly, og direkteruten Stavanger-München er ett av fem alternativer man kan stemme på.

– Stavanger lufthavn er i kontinuerlig arbeid med regionens næringsliv for å finne nye, attraktive ruter, blant annet gjennom regionens Ruteutviklingsforum, og München er én av de destinasjonene som har stått høyt på listen den siste tiden, forteller lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen på Sola.

Grunnen er at München er en svært viktig destinasjon for både næringsliv og turister, men også et viktig knutepunkt for reisende som skal fly videre i Europa eller til resten av verden.

– Vi satser mye på å få tyske turister til regionen vår, og dette kan gjøre det enklere for utenlandske gjester å oppleve norske fjorder og fjell. Samtidig blir det lettere for oss som bor her i nord å reise til Sentral-Europa, enten vi vil klatre i Alpene, besøke tyske vingårder eller benytte anledningen til å reise videre ut i verden.

– Vi har merket en sterk vekst i utenlandstrafikken så langt i år, og vi har hatt en positiv vekst de siste fire månedene. Dette er en klar indikasjon på økt etterspørsel blant våre reisende, og derfor håper vi at regionens reisende kjenner sin besøkelsestid og stemmer fram Stavanger-München som den nye ruten i Eurowings sitt ruteprogram, sier en optimistisk Lorentzen.

Han sier videre at hvis vi sammen lykkes med å etablere denne nye ruten, så kan den være den første av flere nye ruter i 2018 og 2019.

Hvem som helst kan stemme på ruten Stavanger-München, men det gjelder å gjøre det raskt, fordi avstemmingen varer bare fra 6. til 12. mars.

– Vi håper alle blir med og stemmer fram denne nye ruten, så nå er det alle mann til «stemmeurnene», oppfordrer lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

Avstemmingen foregår på www.vote-and-fly.com fra 6. til 12. mars

———————————————————————

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen – og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.