Biffy Clyro er ute med original filmmusikk

På selveste 17. mai slapp Biffy Clyro albumet Balance, Not Symmetry, hvilket er den originale filmmusikken til filmen ved samme navn som frontmann Simon Neil skrev sammen med regissør Jamie Adams.

Albumet har 17 spor og sparkes i gang med tittelsporet som innehar Biffy’s tettpakkede rytmer og himmelske refreng som bandet har etablert som noen av kjennetegnene på sitt lydbilde. Låta har en tilhørende offisiell musikkvideo som også er regissert av Adams, der bandets liveopptreden veves sammen med scener fra filmen. Se den her

Selv om albumet ofte utforsker bandets evne til å skape oppløftende arena-rungende hymner slik som «All Singing and All Dancing», «Tunnel and Trees» og «Touch», lener albumet som helhet seg mer mot introspeksjon og eksperimentering. Den illevarslende, men likevel elegante «Gates of Heaven» er ganske ulikt noe du har hørt fra bandet tidligere, «Colour Wheel» skifter om til eterisk stemning og «Touch» minner om den emosjonelle kraften man finner i tidligere Biffy klassikere som «Many Of Horror» og «Re-arrange».

Albumet inkluderer også tre stemningsfulle instrumental-versjoner («Pink», «Navy Blue» og «Yellow»), i tillegg til en studioversjon av «Different Kind of Love», som opprinnelig var med på fjorårets «MTV Unplugged» album. Balance, Not Symmetry er produsert av Adam Noble (Nothing But Thieves, Liam Gallagher) og Biffy Clyro, og innspilt i AIR Studios, Monnow Valley Studio og ICP Studios.

Bandet har en stor fanbase i Norge med stadig utsolgte konserter på Sentrum scene. Mediene ser også ut til å falle for det nye albumet der Dagbladet triller terningkast 5 og den fine låta «Different Kind of Love» er listet hos NRK P3 og P13.

Albumet i vinyl-format slippes ikke før 26. juli, men er heldigvis tilgjengelig for forhåndsbestilling via Big Dipper og Platekompaniet.

Filmen, som musikken er laget til og som kommer senere i år, følger en amerikansk student som lever et privilegert liv ved Glasgow School of Art før faren hennes brått går bort. I det sorgen konsumerer henne, begynner hun å revurdere både eget liv og sine nærmeste venner. Etter et lykketreff, tennes et uventet lys i henne og hun finner seg selv splittet mellom to verdener.

Lytt til den stemningsfulle musikken på Balance, Not Symmetry her og følg Biffy Clyro på FacebookInstagramTwitter og YouTube for oppdateringer.

Tracklist:

1. ‘Balance, Not Symmetry’

2. ‘All Singing and All Dancing’

3. ‘Different Kind of Love’

4. ‘Sunrise’

5. ‘Pink’

6. ‘Colour Wheel’

7. ‘Gates of Heaven’

8. ‘Fever Dream’

9. ‘Navy Blue’

10. ‘Tunnels and Trees’

11. ‘Plead’

12. ‘The Naturals’

13. ‘Yellow’

14. ‘Touch’

15. ‘Jasabiab’

16. ‘Following Master’

17. ‘Adored’

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her