Åpnet utstillinger – ​Viser fram norsk skaperkraft på flyplassene

I tiden framover møter du utstillinger av lokale bedrifter på din lokale flyplass. På nye Oslo lufthavn møter man en utstilling av bedrifter fra hele landet.

– Avinors omfattende nettverk av lufthavner gjør det mulig å skape verdier i hele landet. Avinor jobber med store prosjekter for norsk luftfart, og i 2017 åpner vi nye Oslo lufthavn og nye Flesland i Bergen. Vi etablerer også et nytt tårnsenter for flysikringstjenesten basert på spennende, ny teknologi. Dette gir oss en perfekt anledning til å vise frem og heie på dem vi er til for – alle personer og bedrifter som bidrar til norsk verdiskaping, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Over tusen bedrifter har registrert seg som deltaker i Made in Norway på portalen madeinnorway.avinor.no. Nå viser Avinor fram lokal verdiskaping på våre flyplasser, for å synliggjøre viktigheten av regional verdiskaping og den helt sentrale rollen våre lufthavner spiller for norsk næringsliv. Made in Norway-portalen er åpen for alle, det er fremdeles fritt fram å registrere sin bedrift – enten den er på idéstadiet, oppstartsfasen eller allerede godt etablert.

– Vi må synliggjøre de gode historiene, for det gjøres utrolig mye bra i Norge. Made in Norway gir plass til gode ideer og selskaper, og er en viktig del av merkevarebyggingen av Norge, sier Cathrine Pia Lund – Direktør Merkevaren Norge, Innovasjon Norge.

Bruker augmented reality-teknologi i utstillingen

På hver enkelt flyplass vises lokale verdiskapere fram, mens på Oslo lufthavn møter de reisende en nasjonal utstilling med bedrifter fra hele landet. For å øke opplevelsen og effekten av utstillingen, er det også utviklet en utstillings-app som er basert på teknologien Augmented Reality (AR). Ved å laste ned appen ”Made in Norway” og holde mobilen over et Norgeskart-ikon utstilt på flyplassene, vil reisende få mulighet til å se og lese mer om alle registrerte bedrifter på sin mobil.

Appen lastes gratis ned i App Store og Google Play, søk på «Made in Norway».

Samarbeider om å kåre vinner
I forbindelse med Made in Norway etableres det en fagjury, ledet av samarbeidspartner Innovasjon Norge, som kårer regionale vinnere blant mange gode kandidater. Juryen vil også bestå av representanter fra prosjektets øvrige samarbeidspartnere; Norges forskningsråd, Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), Ferd, Abelia og Virke.

Oslo:

Stavanger:

Sandane:

Bergen:

Ålesund:

———————————————————————

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen – og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.