Animasjonsselskapet Qvisten har sikret seg filmrettighetene til en av de mest solgte barnebøkene i Norge

Barnebokserien Musse og Helium av svenske Camilla Brinck har et opplag på over 150 000 bøker i Norge. Første bok i serien var Norges mest solgte barnebok i 2022. Nå har det norske animasjonsselskapet Qvisten sikret seg rettighetene til å lage en familiefilm basert på bøkene.

Med et opplag på mer enn 150 000 bøker og dominans på norske bestselgerlister kan man trygt si at barnebokserien om Musse og Helium har blitt en stor suksess i Norge. 18. september lanseres den sjette boken på norsk. Musse og Helium – Den hemmelighetsfulle verden markerer starten på et helt nytt eventyr med de to små musene.

– Våre yngste lesere elsker Musse og Heliums magiske verden, og første bok var Norges mest solgte barnebok i 2022. Dette universet vil egne seg fabelaktig godt på filmlerretet, sier redaksjonssjef for merkevarer og oversatt i Cappelen Damm, Margit Skretteberg.

Musse og Helium er et univers som omfatter bøker, musikk, spill og forestillinger – og nå også en kommende storfilm. Det handler om å formidle positive og styrkende budskap til barn og er basert på universelle verdier som vennskap og samarbeid.
I Norden er det solgt 3,5 milloner bøker.

Nordisk filmsamarbeid med internasjonale ambisjoner for Musse og Helium

Den svenske rettighetshaveren Lindrizia kan røpe at de har inngått et samarbeid med norske Qvisten Animation og Nordisk Film om å lage en animert familiefilm om Musse og Helium.

– Dette er en spennende og ambisiøs milepæl for oss. Vi er utrolig glade for avtalen med Qvisten Animation og Nordisk Film, og at vi skal samarbeide for å levere film av enestående kvalitet, som ikke bare vil bli elsket i Norden men også internasjonalt. Med Qvistens ekspertise og mange fantastiske mesterverk mener Lindrizia at Qvisten er det beste alternativet for å realisere en animasjonsfilm av Musse og Helium-universet, sier CEO i Lindrizia, Thomas Lööw.

Vil gjøre Musse og Helium til en del av barns oppvekst

Qvisten Animation er kjent for å ha produsert storfilmer som Folk og røvere i Kardemomme by, Dyrene i Hakkebakkeskogen, KuToppen og denne jula er det også duket for premiere på Bukkene Bruse i badeland. CEO i Qvisten, Fredrik Kiøsterud, gleder seg over at deres neste store satsning blir Musse og Helium.

– Qvisten er stolte og vi gleder oss stort over å ha signert filmretten til dette magiske universet som vi ser at norske barn engasjerer seg så sterkt for. Vår visjon er å være en del av barns oppvekst, og med dette filmprosjektet sikter vi mot alle barn og familier i hele Norden. Det kjennes fantastisk å videreføre denne magien ut til kinosalene, forteller Kiøsterud.

Forfatteren kommer til Oslo for lansering av ny bok

I Norge knyttes det i disse dager store forventninger til lanseringen av den sjette boken i serien, som markerer starten på et helt nytt eventyr for Musse og Helium. Femte bok var avslutningen på musenes oppdrag om å redde gullosten fra de onde duejegerne som vil herske i Dyreriket. I neste bok begir Musse og Helium seg ut på letingen etter foreldrene sine, og handlingen foregår i menneskenes verden. Det blir altså et nytt eventyr i en ny verden, men historien er fortsatt full av spenning, magi og underholdning.

Forfatteren Camilla Brinck kommer til Oslo lørdag 23. september for å delta på lanseringen hos Cappelen Damm. Det blir danseshow og høytlesning fra boken, og mulighet for barna til å hilse på Camilla Brinck sammen med Musse og Helium.

For Brinck kjennes det fantastisk å endelig kunne fortelle verden at universet hun har skapt rundt Musse og Helium skal finne veien til kinolerretet.

– Wow, så magisk å se vårt kjære Musse og Helium-univers komme til liv på film! Endelig kan vi fortelle alle Musse og Helium-fans at vi er i gang med å skape en animert familiefilm sammen med de beste aktørene i Norge og Norden. Vi gleder oss til premieren, og til å sammen med dere dele opplevelsen av Musse og Heliums magiske fantasy-eventyr på kinolerretet, sier Brinck.

Om Camilla Brinck

Camilla Brinck (f. 1974) er født og oppvokst utenfor Stockholm. Tidligere har hun jobbet som artist, låtskriver, produsent og dj. Hennes forfatterskap slo ut i full blomst gjennom barneboksuksessen Musse og Helium i 2018.

Bøker i Musse og Helium-serien:

Musse og Helium 1: Mysteriet med hullet i veggen
Musse og Helium 2: Jakten på gullosten
Musse og Helium 3: Eventyret i Lindrizia
Musse og Helium 4: I duejegernes grep
Musse og Helium 5: Den siste kampen
Musse og Helium 6: Den hemmelighetsfulle verden
Musse og Helium 7: En oväntad vänding (kommer på norsk i 2024)
Musse og Helium 8: Uppdrag på djupt vatten (kommer på norsk)

Om Lindrizia AB:

Lindrizia AB forvalter rettigheter for bruk av varemerket Musse og Helium over hele verden. Vår ambisjon er å levere kvalitet i verdensklasse i alt vi skaper, og at Musse og Helium skal appellere til og underholde hele familien. Med våre verdier, som er nedfelt i alle historiene, ønsker vi å gjøre et inntrykk i både barn og voksnes liv. Vi bygger ut Musse og Helium-universet steg for steg med en 360graders tilnærming som innebærer bøker, musikk, forestillinger, film, spil, leker, sosiale medier mm. Lindrizia samarbeider med partnere som Bonnier, Norstedts, Cappelen Damm, Egmont, Warner Music, Rights & Brands, Carlsen, Ravensburger, Alga, Burger King mfl. Vårt mål er å være tilstede i hvert barns hjem over hele verden.