Alle ombord på Ed Sheeran T-banen i Oslo!

Lørdag 24. august på Stortinget T-banestasjon i Oslo har det samlet seg kø ved en svart og hvitkledd stand. Når man sier navnet sitt får man utdelt en billett og et AAA-pass som henges rundt halsen – også i svart og hvitt. På billetten kan man lese «No.6 Ed Sheeran Express».

De som står i køen denne lørdag formiddagen er nemlig utvalgte fans som har deltatt i en konkurranse for å bli med på en T-banetur noe utenom det vanlige. Et helt ordinært T-banetog ble natten i forveien forvandlet til en Ed Sheeran T-bane ved hjelp av foliering, rekvisitter, lys og lyd med mål om å promotere hans fjerde studioalbum utgitt i sommer. Arrangementet ble arrangert av Warner Music Norway i samarbeid med Anti, JCP, Clear Channel og Sporveiene.

Vi kalte toget No.6 fordi det reflekterer tittelen til Ed Sheerans siste album, No.6 Collaborations Project, i tillegg til å spille på at dette er det sjette T-banetoget utover de fem linjene som allerede er i rute i Oslo. Albumet varierer i sjangre, så vi valgte å dele vognene i to, med fokus på forskjellig musikk fra albumet og for å gjenspeile forskjellige sinnstemninger eller «moods»; «Night» og «Feels». For å skape de forskjellige stemningene ble toget innredet deretter, forteller Cathrine Formoe, International Marketing Manager hos Warner Music Norway.

I det gjestene hadde hentet billetten sin fikk de utdelt hvert sitt sett hodetelefoner som man fikk beskjed om å slå på før man gikk på T-banen. I vognen «Night» trådde man inn i en nattklubb der det var mørkt med unntak av projektorer som spilte av en hilsen fra Ed og lyricvideoer på veggene, samtidig som passasjerene lyttet til de mer uptempo låtene fra albumet. I neste vogn ved navn «Feels» fikk man høre de mer rolige og emosjonelle låtene, samtidig som omgivelsene var dekorert som en romantisk restaurant med planter, stearinlys, bord med hvite duker, servise, menyer og ikke minst flere pappfigurer av Ed som satt og ventet på at du skulle være daten hans.

Totalt var det mellom 200 og 250 personer ombord, fordelt på tre runder med T-banen. Gjestene fikk spasere fritt mellom de to vognene som de ville i løpet av runden på 20 minutter – noe som viste seg for flere å bli travelt. Det var nemlig også en konkurranse ombord der det var om å gjøre å finne de 15 gjemte klistremerkene av alle artistene som er featuring på albumet hvilket skapte et enormt engasjement.

I tillegg til de 200-250 passasjerene ombord, og eksponeringen delingen deres ga, er det estimert at i løpet av de få timene toget kjørte ble det eksponert for 90.000 som sto på plattformene og ventet på vanlig rutebaner. Toget kjørte sakte forbi plattformene så ventende på plattformene fikk en titt på det unike toget i det det kjørte forbi, forteller Cathrine Formoe.

I det turen var over måtte passasjerene levere fra seg hodetelefonene, men fikk i gjengjeld hvert sitt Ed Sheeran bærenett fylt med godbiter som eksempelvis Ed Sheerans helt egne Heinz ketchup ved navn «Edchup». 

Se video som oppsummerer arrangementet her

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her