a-ha feirer milliard-milepæl med konkurranse

a-ha opplevde stjernestatus på verdensbasis i 1985 da den norske gruppas debutsingel, “Take On Me”, toppet listene i 36 ulike land på veien til å bli en av de raskest selgende singlene noensinne. Senere i år er singelens ikoniske musikkvideo forventet å nå en milliard visninger på YouTube – en bragd svært få artister har oppnådd tidligere. 

I anledning forventningen om denne kommende milepælen, kjører a-ha i gang en konkurranse som gir fans mulighet til å gjette det eksakte tidspunktet og datoen for når videoen vil nå en milliard visninger på YouTube. En heldig vinner og en venn vil bli flydd til Trondheim – der de vil få møte bandet og se dem spille live 7. februar som en del av Hunting High In Love Tour. 

Se konkurranse-detaljer og for å melde deg på her.

For øyeblikket har den offisielle musikkvideoen til “Take On Me” over 904 millioner visninger på YouTube. I det den når 1 milliard, vil den bli en del av en svært kort liste over sanger fra det 20. århundret med medlemskap i milliard-visninger-klubben: “November Rain” av Guns N’ Roses, “Smells Like Teen Spirit” av Nirvana, og “Bohemian Rhapsody” av Queen. 

Denne nye prestasjonen er kun den siste i rekken for ahas umiddelbart gjenkjennelige låt. I 1986 vant “Take On Me” seks MTV Video Awards for sin banebrytende kombinasjon av blyant-skisse animasjon og spillefilm. I tillegg, er den #2 på listen over mest viste videoer fra 80-tallet på YouTube. 

Mer enn 30 år etter den enorme suksessen til “Take On Me”, fortsetter sangens kulturelle innvirkning. I dag når sangen en ny generasjon av fans som oppdager den, ikke bare på radio, men også gjennom reklamer (Wolkswagen), filmmusikk (Deadpool 2), samples (Pitbull), hyllester (Weezer) og parodier (Family Guy). 

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her