​Sopra Steria blir en del av Google Clouds partnerprogram

Sopra Steria-gruppen har nettopp blitt del av partnerprogrammet til Google Cloud. Nå skal konsulentselskapet tilby Googles skyinfrastruktur til komplekse digitaliseringsprosjekter.

Avtalen innebærer at Sopra Steria bruker deler av Google Cloud Platform i sine kunders innovasjonsprosjekter. Plattformen er den samme som Google bruker internt til blant annet sin egen globale infrastruktur. Den passer spesielt godt til prosjekter som krever robust infrastruktur og kraftige kalkulasjoner, for eksempel innen kunstig intelligens og Big Data.

– Samarbeidet med Google betyr at vi ytterligere styrker vår evne til å gjennomføre store, komplekse innovasjonsprosjekter. Vi jobber med noen av de største kundene på markedet, og gjennom Google får vi tilgang på teknologi og ekspertise som styrker vår kompetanse som digital transformasjonspartner, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Han forteller at Google og Sopra Steria vil dele erfaringer rundt transformasjonsprosjekter samt samarbeide på utvalgte prosjekter i fremtiden. Som del av avtalen skal Sopra Steria sørge for at selskapets fageksperter blir opplært og sertifisert i Google Cloud Platform.

Sopra Steria tilbyr allerede skytjenester fra de to andre store aktørene i markedet; Amazon Web Services‎ og Microsoft Azure. I Norge tilbyr selskapet også skytjenester levert fra IBMs skydatasenter, som gjør det mulig å lagre data trygt på norsk jord.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.